
Дуже апетитні оладки, які більше нагадують піцу. Тільки з тістом не потрібно возиться. Відмінна страва для ситного сніданку. Ваша сім’я залишиться вранці ситою і задоволеною! Спробуйте!
Продукти:
- 250 г борошна;
- 250 мл кефіру;
- по пів ч. л. солі / соди / цукру;
- 2 яйця;
- 100 г шинки або ковбаси (вибирайте на свій смак);
- 70 г сиру твердих сортів (можна взяти моцарелу);
- помідор;
- болгарський перець оранжевого кольору;
- цибуля зелена;
- петрушка;
- олія для смаження.
Як готувати:
- Кефір вилийте в глибокий посуд, в нього всипте цукор, сіль і соду. Відставте в сторону, щоб сода погасилася.
- Поріжте шинку або ковбасу на маленькі квадратні шматочки, сир натріть за допомогою терки з отворами середнього розміру.
- З’єднайте інгредієнти і вбийте в них яйця. Добре розмішайте.
- Перекладіть все в кефірну суміш.
- Борошно просійте і всипте порціями в кефірну суміш. Вимішуйте тісто після кожного додавання.
- Перець почистіть від насіння, видаліть плодоніжки, і дрібно поріжте, поріжте помідор.
- Дрібненько поріжте зелену цибулю і петрушку.
- Все додайте в тісто і гарненько розмішайте.
- У сковорідку налийте олію, розігрійте і викладайте тісто столовою ложкою.
- Смажте на вогні середньої потужності до рум’яності, а коли перевернете, зробіть вогонь мінімальним.
- Закрийте сковорідку кришкою і готуйте ще кілька хвилин.
- З цієї кількості тіста приблизно виходить 20 оладок.
- Готові оладки викладіть на паперові рушнички, щоб вони ввібрали зайвий жир.
Обов`язково приготуйте ці апетитні оладки. Виходять пишні та дуже смачні. І не забудьте поділитися з друзями перевіреним рецептом!