
Дуже ніжні і м’які тефтелі з курячого фаршу з гарбузом, які сподобаються всій вашій родині. Навіть діти оцінять цей кулінарний шедевр.
Інгредієнти:
- Курячий фарш – 400 г
- Цибуля ріпчаста – 2 шт. (1 – в фарш, 1 – в підливу)
- Часник – 2 зуб.
- Гарбуз – 300 г (200 г – в фарш, 100 г – в підливу)
- Хліб білий – 100 г
- Сметана – 100 г
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Соняшникова олія – за смаком
- Вода або бульйон – 1 скл.
Як приготувати “Тефтелі з гарбузом”:
- Гарбуз запікаємо в духовці, щоб в фарші його смак не так сильно виділявся.
- Пропускаємо через м’ясорубку гарбуз, ріпчасту цибулю і вимочений в молоці або воді батон. Додаємо курячий фарш і ретельно перемішуємо.
- Отриманий фарш збиваємо за допомогою блендера для того, щоб його консистенція була більш пишна.
- Для підливи натираємо 100 грам гарбуза на крупній тертці, а цибулю нарізаємо кубиками. Все разом обсмажуємо на сковороді в соняшниковій олії хвилин 10.
- Вливаємо бульйон, додаємо сметану, солимо і заправляємо спеціями.
- Потім з фаршу ми ліпимо невеликі круглі тефтелі і кладемо їх в підливу.
Страва з фаршу і картоплі: щоб побалувати своїх рідних - Тушкуємо на середньому вогні під закритою кришкою протягом 30 хвилин. Готові тефтелі можна подавати з будь-яким гарніром, виходить дуже смачно!