Ось чому вони пишні. Для повітряної випічки додаю в тісто потрібний інгредієнт!

Ось чому вони пишні. Для повітряної випічки додаю в тісто потрібний інгредієнт!
Ось чому вони пишні. Для повітряної випічки додаю в тісто потрібний інгредієнт!

Ці булочки вам точно сподобаються. Такого м’якого і пишного тіста ви ще не робили. 

Інгредієнти:

  • молоко – 500 мл;
  • цукор – 100 г;
  • сіль – 1 ч.л.;
  • дріжджі сухі – 10 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • олія –  80 мл;
  • ванілін;
  • борошно – 900 г;
  • масло вершкове – 50 г;
  • оцет 9% – 1 ст.л.;
  • розпушувач – 0.5 ч.л.

Процес приготування:

  1. У теплому молоці розводимо дріжджі, перемішуємо і додаємо цукор. Можна додати ванілін за смаком.
  2. Додати сіль, олію і яйця. Перемішати масу віночком до однорідності.
  3. У просіяне борошно всипаємо розпушувач і вливаємо рідку основу.
  4. Додаємо вершкове масло (розм’якшене) і оцет.
  5. Вимішуємо м’яке і еластичне тісто, яке не буде липнути до рук.
  6. Накриваємо тісто і залишаємо на 1 годину в теплому місці.
  7. Обминаємо тісто, ділимо на порційні шматочки і скочуємо колобки.
  8. Викладаємо їх на деко, застелене пергаментом, накриваємо рушником і залишаємо на 10 хвилин.
  9. Змащуємо збитим жовтком або сметаною, посипаємо кунжутом і відправляємо в духовку.
  10. Випікаємо при 180 градусах близько 20 – 25 хвилин.