Ось, як потрібно готувати курку! 7 дивовижних рецептів, які зроблять вечерю незабутньою

Пропонуємо підбірку неймовірно смачних рецептів, які чудово впишуться і в святкове, і в щоденне меню. Курка – вдалий вибір для вечері. Адже м`ясо не викликає відчуття дискомфорту та важкості у шлунку.

  1. Курка на хлібі

Продукти:

  • 80 мл оливкової олії;
  • 4 зубчики часнику;
  • 1 ч.л. прованських трав;
  • 1 ч.л. копченої паприки;
  • 1 ч.л. солі;
  • 8 курячих стегон;
  • 1 грузинський лаваш;
  • 2 цибулини.

Як готувати:

  1. Змішуємо спеції та оливкову олію.
  2. Викладаємо шматки курки в маринад, добре перемішуємо.
  3. Грузинський лаваш розділяємо на частини, викладаємо на них замариновані шматки куртки.
  4. Запікаємо 20 хвилин при температурі 180 С.
  5. Цибулю ріжемо на півкільця, викладаємо зверху.
  6. Запікаємо ще 20 хвилин.

2. Пірзола

Продукти:

  • 5 курячих стегон;
  • 2 ч. л. паприки;
  • 1, 5 ч. л. солі;
  • ½ ч. л. перцю;
  • 2 зубчики часнику;
  • 50 г кетчупу;
  • 50 г йогурту.

Як готувати:

  1. Змішуємо сіль, перець, паприку, часник, керчуп та йогурт.
  2. Викладаємо у маринад стегенця.
  3. Залишаємо маринуватися на 30-60 хв.
  4. Викладаємо у розігріту сковорідку гриль, обсмажуємо на невеликому вогні.

3. Курячі  ніжки в тісті

Продукти:

  • 6 курячих гомілок;
  • 1 ч. л. паприки копченої;
  • 1 ч. л. хмелі-сунелі;
  • 1/2 ч.л. перцю;
  •  2 зубчики часнику;
  •  70 мл соєвого соусу;
  •  1 лист листкового бездріжджового тіста;
  • 1 яєчний жовток.

Як готувати:

  1. У миску викладаємо гомілки, додаємо спеції, соєвий соус.
  2. Обсмажуємо 6-7 хвилин з обох сторін.
  3. Розрізаємо кожен лист тіста на тонкі смужки.
  4. Закручуємо у тісто кожну гомілку.
  5. Викладаємо у форму, змащуємо яйцем.
  6. Випікаємо 30 хвилин при температурі 200 С.

4. Курка по-вірменськи

Продукти:

  • 1 солодкий перець ;
  • 3 зубчики часнику;
  • 200 мл кефіру;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1/4 ч. л. перцю;
  • 1/4 ч. л. гострого перцю;
  • 1/4 ч. л. мускатного горіха;
  • 1 тонкий лаваш;
  • 6 курячих гомілок.

Як готувати:

  1. У чаші блендера подрібнюємо солодкий перець, часник.
  2. Додаємо кефір, сіль, перець, мускатний горіх.
  3. У форму викладаємо 2 шари лаваша, гомілки.
  4. Заливаємо маринадом.
  5. Випікаємо годину при температурі 200 С.

5. Курячі ніжки в пиві

Продукти:

  • 7 курячих ніжок;
  • 30 г імбиру;
  • 40 мл соєвого соусу;
  • 1 ч. л. копченої паприки;
  • 1/2 ч. л. перцю;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 цибулина;
  • 250 мл пива.

Як готувати:

  1. На курячих гомілках робимо надрізи, викладаємо їх у миску.
  2. Додаємо тертий корінь імбиру, соєвий соус, спеції.
  3. Все добре перемішуємо, маринуємо 30-60 хвилин.
  4. Обсмажуємо на олії 10 хвилин.
  5. На олії пасеруємо цибулю, додаємо часник, викладаємо шматки курки.
  6. Додаємо пиво, тушкуємо 30 хвилин.

6. Рулет з цілої курки

Продукти:

  • 1,5 кг курки;
  • 2 ч. л. солі;
  • 1/2 ч. л. перцю;
  • 2 ч.л. копченої паприки;
  • 2 ч.л. спецій для курки;
  • 3 зубчики часнику;
  • 25 г желатину.

Як готувати:

  1. Відділяємо м`ясо від кісток та шкіри.
  2. Нарізаємо м`ясо на шматки, додаємо сіль, перець, спеції, желатин.
  3. Все добре вимішуємо.
  4. Викладаємо масу у рукав для запікання. Формуємо рулет.  Зав`язуємо з обидвох боків.
  5. Зверху закручуємо у фольгу.
  6. Випікаємо годину при  температурі 180 С.

7. Курка на пергаменті

Продукти:

  • 1 куряче філе;
  • 1/2 ч. л. базиліку;
  • 1/2 ч.л. чебрецю;
  • 1/2 ч.л. пластівців паприки;
  • 1/2 ч.л. перцю;
  • масло вершкове;
  • сіль.

Як готувати:

  1. Філе розрізаємо на тонкі шматки.
  2. Злегка відбиваємо.
  3. Змішуємо всі спеції та ароматні трави.
  4. Шматок пергаменту змащуємо вершковим маслом.
  5. Посипаємо спеціями.
  6. Викладаємо філе на одну частину, іншою накриваємо.
  7. Смажимо на сухій сковороді по 4-5 хвилин на сухій сковороді.

Ми впевнені, що рецепти цієї підбірки згодяться ще не раз. Тому не забувайте поділитися з друзями!