Пропонуємо підбірку неймовірно смачних рецептів, які чудово впишуться і в святкове, і в щоденне меню. Курка – вдалий вибір для вечері. Адже м`ясо не викликає відчуття дискомфорту та важкості у шлунку.
- Курка на хлібі
Продукти:
- 80 мл оливкової олії;
- 4 зубчики часнику;
- 1 ч.л. прованських трав;
- 1 ч.л. копченої паприки;
- 1 ч.л. солі;
- 8 курячих стегон;
- 1 грузинський лаваш;
- 2 цибулини.
Як готувати:
- Змішуємо спеції та оливкову олію.
- Викладаємо шматки курки в маринад, добре перемішуємо.
- Грузинський лаваш розділяємо на частини, викладаємо на них замариновані шматки куртки.
- Запікаємо 20 хвилин при температурі 180 С.
- Цибулю ріжемо на півкільця, викладаємо зверху.
- Запікаємо ще 20 хвилин.
2. Пірзола
Продукти:
- 5 курячих стегон;
- 2 ч. л. паприки;
- 1, 5 ч. л. солі;
- ½ ч. л. перцю;
- 2 зубчики часнику;
- 50 г кетчупу;
- 50 г йогурту.
Як готувати:
- Змішуємо сіль, перець, паприку, часник, керчуп та йогурт.
- Викладаємо у маринад стегенця.
- Залишаємо маринуватися на 30-60 хв.
- Викладаємо у розігріту сковорідку гриль, обсмажуємо на невеликому вогні.
3. Курячі ніжки в тісті
Продукти:
- 6 курячих гомілок;
- 1 ч. л. паприки копченої;
- 1 ч. л. хмелі-сунелі;
- 1/2 ч.л. перцю;
- 2 зубчики часнику;
- 70 мл соєвого соусу;
- 1 лист листкового бездріжджового тіста;
- 1 яєчний жовток.
Як готувати:
- У миску викладаємо гомілки, додаємо спеції, соєвий соус.
- Обсмажуємо 6-7 хвилин з обох сторін.
- Розрізаємо кожен лист тіста на тонкі смужки.
- Закручуємо у тісто кожну гомілку.
- Викладаємо у форму, змащуємо яйцем.
- Випікаємо 30 хвилин при температурі 200 С.
4. Курка по-вірменськи
Продукти:
- 1 солодкий перець ;
- 3 зубчики часнику;
- 200 мл кефіру;
- 1 ч. л. солі;
- 1/4 ч. л. перцю;
- 1/4 ч. л. гострого перцю;
- 1/4 ч. л. мускатного горіха;
- 1 тонкий лаваш;
- 6 курячих гомілок.
Як готувати:
- У чаші блендера подрібнюємо солодкий перець, часник.
- Додаємо кефір, сіль, перець, мускатний горіх.
- У форму викладаємо 2 шари лаваша, гомілки.
- Заливаємо маринадом.
- Випікаємо годину при температурі 200 С.
5. Курячі ніжки в пиві
Продукти:
- 7 курячих ніжок;
- 30 г імбиру;
- 40 мл соєвого соусу;
- 1 ч. л. копченої паприки;
- 1/2 ч. л. перцю;
- 3 зубчики часнику;
- 1 цибулина;
- 250 мл пива.
Як готувати:
- На курячих гомілках робимо надрізи, викладаємо їх у миску.
- Додаємо тертий корінь імбиру, соєвий соус, спеції.
- Все добре перемішуємо, маринуємо 30-60 хвилин.
- Обсмажуємо на олії 10 хвилин.
- На олії пасеруємо цибулю, додаємо часник, викладаємо шматки курки.
- Додаємо пиво, тушкуємо 30 хвилин.
6. Рулет з цілої курки
Продукти:
- 1,5 кг курки;
- 2 ч. л. солі;
- 1/2 ч. л. перцю;
- 2 ч.л. копченої паприки;
- 2 ч.л. спецій для курки;
- 3 зубчики часнику;
- 25 г желатину.
Як готувати:
- Відділяємо м`ясо від кісток та шкіри.
- Нарізаємо м`ясо на шматки, додаємо сіль, перець, спеції, желатин.
- Все добре вимішуємо.
- Викладаємо масу у рукав для запікання. Формуємо рулет. Зав`язуємо з обидвох боків.
- Зверху закручуємо у фольгу.
- Випікаємо годину при температурі 180 С.
7. Курка на пергаменті
Продукти:
- 1 куряче філе;
- 1/2 ч. л. базиліку;
- 1/2 ч.л. чебрецю;
- 1/2 ч.л. пластівців паприки;
- 1/2 ч.л. перцю;
- масло вершкове;
- сіль.
Як готувати:
- Філе розрізаємо на тонкі шматки.
- Злегка відбиваємо.
- Змішуємо всі спеції та ароматні трави.
- Шматок пергаменту змащуємо вершковим маслом.
- Посипаємо спеціями.
- Викладаємо філе на одну частину, іншою накриваємо.
- Смажимо на сухій сковороді по 4-5 хвилин на сухій сковороді.
Ми впевнені, що рецепти цієї підбірки згодяться ще не раз. Тому не забувайте поділитися з друзями!