
Пиріг з лаваша з капустою готується дуже просто!
Інгредієнти:
- Лаваш – 350-400 г
- Кефір – 300 мл
- Яйце – 1 шт.
- Капуста- 500-600 г
- Цибуля – 1-2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Спеції – за смаком
- зелень
- Вершкове масло – 30 г
За бажанням, в начинку можна ще додати гриби, або обсмажений фарш.
Рецепт приготування:
- Цибулю і капусту нарізати, моркву натерти. Обсмажити овочі на олії до готовності: спочатку цибулю, потім додати моркву, через 2-3 хвилини додати ще капусту. В кінці посолити, поперчити і додати подрібнену зелень.
- Збити яйце. Додати кефір і перемішати.
- У форму для запікання викласти два листи лаваша. Потім викласти капустяну начинку (половину).
- Один лист лаваша нарізати на шматочки. Потім, занурюючи кожен шматочок в кефірну суміш, викласти на начинку.
- Зверху розподілити ще капусту, яка залишилася.
- Начинку накрити лавашем (загорнути краї) і полити весь лаваш кефірною заливкою. Зверху викласти шматочки вершкового масла, і відправити пиріг в духовку.
Випікати 20 хвилин при 190 ℃.
Більше рецептів приготування пирогів з капустою можна переглянути тут або на відео: