Ось як треба готувати баклажани. Новий рецепт смакоти

Ось як треба готувати баклажани. Новий рецепт смакоти
Ось як треба готувати баклажани. Новий рецепт смакоти

Тушковане овочеве рагу не тільки смачне, але і корисне.

Інгредієнти:

  • баклажани;
  • помідори;
  • солодкий перець;
  • часник;
  • Сіль і цукор;
  • Зелень.

Процес приготування

Всі продукти беріть на свій смак, в будь-якій кількості.

Баклажани очищаємо від шкірки, ріжемо тонкими смужками уздовж, солимо з двох сторін і залишаємо на 10 хвилин.

Промокаємо баклажани паперовими рушниками і обсмажуємо на олії з двох сторін.

Порада: багато хто не любить страви з баклажанами через те, що цей овоч вбирає в себе багато олії. Силіконовим пензликом змастіть олією баклажани з двох сторін і обсмажуйте на сухій сковороді.

Цибулю ріжемо тонкими півкільцями і обсмажуємо до напівпрозорості.

Помідори заливаємо окропом і залишаємо на 5 хвилин.

Знімаємо шкірку і ріжемо дрібними шматочками, додаємо до цибулі, перемішуємо і тушкуємо 15 хвилин на невеликому вогні.

Перець в цілому вигляді з плодоніжками обсмажуємо на олії 7 хвилин з усіх боків.

Охолоджуємо перець і знімаємо шкірку, додаємо до овочів.

Солимо і додаємо цукор за смаком, зелень і часник подрібнюємо.

Викладаємо в сковороду шар овочів, на них шар баклажанів, зелень з часником.

Повторюємо всі шари, покриваємо овочами і тушкуємо під кришкою 10 хвилин на невеликому вогні.

Виходить дуже смачна та ароматна страва!