Оце так вареники! Тісто на кефірі (кисляку) для Полтавських ПУХКИХ ВАРЕНИКІВ та ГАЛУШОК

Оце так вареники! Тісто на кефірі (кисляку) для Полтавських ПУХКИХ ВАРЕНИКІВ та ГАЛУШОК
Оце так вареники! Тісто на кефірі (кисляку) для Полтавських ПУХКИХ ВАРЕНИКІВ та ГАЛУШОК

Тісто на кислому молоці для полтавських вареників та полтавських галушок! Це вже третя серія з Опіщні! Тісто у цьому відео робила Олена Щербань, у своїй етно-садибі Лялина Світлиця, що на Полтавщині в селі Опішня! Тісто на вареники виходить м’яке і вареники в резальтуті стають пухкими і ніжними. Це універсальне тісто для вареників та галушок, оскільки воно підійде, як для солоних, так і для солодких комбінацій страв! Можна використовувати для солодких літніх начинок: вареники з чорницями, вареники з малиною, вареники з полуницею, вареники з вишнями… Також можна начиняти солоними начинками. Це тісто на кефірі (чи кислому молоці) ідеально підходить для полтавських галушок та вареників, які готуються на парі.

Рецепт тіста на кислому молоці (або на кефірі):

  • борошно – 700-800 грамів
  • сіль – дрібка
  • яйце – 1 шт.
  • сода – 1 ч. л.
  • кисле молоко (кефір) – 0,5 л

Процес приготування (відео):