Овочі на грилі за 10 хвилин — рецепт маринаду

Овочі на грилі за 10 хвилин — рецепт маринаду
Овочі на грилі за 10 хвилин — рецепт маринаду

Рецепт пікантних овочів на грилі, які готуються дуже швидко. Маринувати овочі потрібно всього 10 хвилин і стільки ж тримати на грилі. Овочі прекрасно поєднуються з різними соусами, але навіть без них їх смак чудовий!

Інгредієнти:

  • баклажан – 1 кг
  • болгарський перець – 1 кг
  • печериці – 1 кг
  • оливкова олія – 250 мл
  • бальзамічний оцет – 60 мл
  • яблучний оцет – 190 мл
  • соєвий соус – 50 мл
  • часник – 5-6 зуб.
  • паприка – 2 ч.л.
  • сіль, перець – за смаком

Рецепт приготування овочів на грилі (маринад)

  1. Для приготування маринаду змішайте оливкову олію, яблучний і бальзамічний оцет.
  2. Промийте овочі. Баклажани наріжте поздовжніми скибочками або кружальцями, великі печериці можна розрізати навпіл, дрібні залиште цілими, перці наріжте широкими човниками.
  3. Покладіть всі овочі і гриби в каструлю і видавіть на них часник. Після цього додайте паприку, чорний перець, соєвий соус і залийте маринадом. Перемішайте овочі і залиште на 10 хвилин, періодично їх помішуючи.
  4. Овочі і гриби викладіть на решітку і смажте хвилин 10 на гарячому вугіллі.
Збираючись на пікнік, згадайте про цей простий рецепт овочів на грилі. Ця страва принесе вам не менше задоволення, ніж м’ясний шашлик!