Пампушки з часником на кефірі мають особливий смак та аромат і довго зберігають свіжість. До борщу саме те, що потрібно!

Пампушки з часником на кефірі володіють особливим смаком і довго зберігають свіжість. До борщу саме те, що потрібно!
Пампушки з часником на кефірі володіють особливим смаком і довго зберігають свіжість. До борщу саме те, що потрібно!

Пампушки з часником на кефірі володіють особливим смаком і довго зберігають свіжість. До борщу саме те, що потрібно!

Інгредієнти:

  • борошно – 400 г
  • кефір – 200 мл
  • яйце – 2 шт.
  • олія – 80 мл
  • дріжджі – 10 г
  • цукор – 1 ч.л.
  • сіль – 1 ч.л.
  • вода – 40 мл

Рецепт приготування:

  1. Змішайте дріжджі з теплим кефіром і залиште на 10-15 хвилин. Потім ще раз перемішайте і перелийте в глибоку ємність.
  2. Додайте 1 яйце, друге збийте і влийте половину в миску, залишки відкладіть для змащення пампушок. Всипте цукор, сіль і 40 мл соняшникової олії, перемішайте.
  3. Просійте борошно в кілька етапів і замісіть м’яке тісто. Як тільки маса почне липнути до рук, перекладіть її в миску, накрийте харчовою плівкою і рушником. Залиште підніматися на 1,5 години в теплому місці.
  4. Обімніть тісто, що підійшло, змастіть руки олією і розділіть масу на 6-8 шматочків, надаючи їм круглу форму.
  5. Змастіть маслом форму для випічки, викладіть булочки і залиште їх під плівкою ще на 40 хвилин. Нанесіть на пампушки збите яйце і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на півгодини.
  6. Приготуйте часниковий соус : змішайте 40 мл олії, 40 мл води, пропущений через прес часник, подрібнений кріп і сіль. Відразу після виймання з духовки полийте пампушки заливкою. Смачного!