
Сьогодні у мене для Вас рецепт відомого пляцка “Пані Валевська”. Цей польський пісочний пляцок з меренгою, смородиновим варенням та мигдальними пластівцями – дуже смачний!
СПИСОК ІНГРЕДІЄНТІВ:
(Розмір форми 28 на 23 см)
– 200 г борошна
– 1 ч.л розпушувача
– 150 г вершкового масла або ж маргарину
– 70 г цукру
– 1 ч.л ванілі
– 3 жовтки
– 500 мл варення або джему із смородини
– 6 білків
– 2 дрібки солі
– 1 ч.л ванілі
– 150 г цукру
– 100-200 г мигдальних пластівців (можна замінити на подрібнені горіхи)
– 150 г цукру
– 3 жовтки
– цедра половини апельсина
– 500 мл молока
– 50 г пудингу або ж кукурудзяного крохмалю
– 300 г вершкового масла
Процес приготування (відео):