ПАНІ ВАЛЕВСЬКА: польський пісочний пляцок з безе

Сьогодні у мене для Вас рецепт відомого пляцка “Пані Валевська”. Цей польський пісочний пляцок з меренгою, смородиновим варенням та мигдальними пластівцями – дуже смачний!

СПИСОК ІНГРЕДІЄНТІВ:
(Розмір форми 28 на 23 см)

– 200 г борошна
– 1 ч.л розпушувача
– 150 г вершкового масла або ж маргарину
– 70 г цукру
– 1 ч.л ванілі
– 3 жовтки

– 500 мл варення або джему із смородини

– 6 білків
– 2 дрібки солі
– 1 ч.л ванілі
– 150 г цукру

– 100-200 г мигдальних пластівців (можна замінити на подрібнені горіхи)

– 150 г цукру
– 3 жовтки
– цедра половини апельсина
– 500 мл молока
– 50 г пудингу або ж кукурудзяного крохмалю
– 300 г вершкового масла

Процес приготування (відео):