Паска КРАФФІН на ВЕЛИКДЕНЬ! Незрівнянна, НІЖНА ЯК ПУХ і дуже ароматна!

ПОВІТРЯНА паска КРАФФІН на ВЕЛИКДЕНЬ! Незрівнянна НІЖНА ЯК ПУХ і дуже ароматна!
ПОВІТРЯНА паска КРАФФІН на ВЕЛИКДЕНЬ! Незрівнянна НІЖНА ЯК ПУХ і дуже ароматна!

Інгредієнти:

  • борошно – 700-750 г
  • Молоко (38 градусів) – 200 мл
  • Дріжджі сухі – 12 г (або живі дріжджі 36 г)
  • Яйця – 2 шт.
  • Яєчні жовтки – 3 шт.
  • Цукор – 120 г (1 ст.л. + 100 г)
  • Сіль – ¼ ч.л.
  • Сік апельсина – 50 мл
  • Ванільний цукор – 1 ст.л.
  • Цедра 1 лимона
  • Цедра 1 апельсина
  • Мед – 30 г
  • Масло вершкове (розтоплене) – 80 г
  • Масло вершкове для шарування тіста – 50 г

Пісочна крихта:

  • Борошно – 60 г
  • Цукор – 60 г
  • Вершкове масло – 30 г
  • Ізюм – 200 г
  • Мигдальні пластівці – 50 г
  • Цукати – 80 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. У тепле молоко 200 мл всипати 1 столову ложку цукру (від загальної маси цукру) і додати сухі дріжджі 12 г. Усе добре перемішати і залишити підходити на 5-7 хвилин до утворення пишної шапочки.
  2. У миску розбити 2 цілих яйця і 3 жовтки, всипати цукор 100 г, ванільний цукор 1 cт.л. і сіль 1/4 ч.л. Все добре збити міксером до пишної світлої маси.
  3. У чисту суху миску просіяти більшу частину борошна, зробити поглиблення і додати дріжджі, що підійшли.
  4. Потім додати збиті з цукром яйця, натуральний апельсиновий сік 50 мл, цедру одного апельсина, цедру одного лимона і мед 30 г.
  5. Замісити тісто, додаючи борошно, що залишилося. Влити розтоплене вершкове масло 80 г і продовжувати вимішувати тісто. Вимішувати тісто до тих пір, поки тісто не стане еластичним і не буде прилипати до рук. Вимішувати тісто приблизно 15 хвилин.
  6. Тісто накрити харчовою плівкою або рушником і залишити підійматися в теплому місці на 1 годину. Тісто має збільшитися в об‘ємі у 2 – 3 рази. Я поставила тісто у вимкнену духовку разом з гарячою водою.
  7. Залийте родзинки гарячою водою і залиште на 15 хвилин.
  8. Підготуємо пісочну крихту: змішати борошно 60 г, цукор 60 г і вершкове масло 30 г. Все перетерти в крихту і поставити в холодильник. (На відео цих інгредієнтів я брала у два рази більше, і у мене цієї крихти половину залишилося).
  9. Після чого викладіть родзинки на паперовий рушник, щоб вони просохли.
  10. Тісто підійшло, розділити його на дві рівні частини. (Збільшилася воно у мене майже в три рази).
  11. На поверхню посипати борошном, розкачати тісто в дуже тонкий пласт до 2 мм. Потім змастити вершковим маслом, посипати пісочною крихтою і цукатами, родзинками і мигдальними пластівцями. І загорнути в щільний рулет.
  12. Кожен рулет розрізати в довжину гострим ножем навпіл.
  13. З кожної смуги закручувати паску так, щоб розріз тіста дивився назовні і всі шари було видно. Спочатку сформувати дно паски, а потім зробити красиву верхівку і акуратно перекласти в форму. Накрити і відправити на вистоювання на 1 годину.
  14. Випікати в добре розігрітій духовці до 200 градусів 5 хвилин. Потім знижувати температуру до 170 градусів і випікати ще 30-35 хвилин. Перевіряти готовність дерев’яною шпажкою, при готовності вона буде абсолютно сухою і чистою.
  15. Паску можна прикрасити цукровою пудрою.

Давайте приготуємо до світлого свята Великодня найкрасивіші та смачні паски!

БАЖАЮ ВАМ, ЩОБ ЦЕЙ РЕЦЕПТ ВИЙШОВ ЩЕ КРАЩЕ, НІЖ У МЕНЕ! 🥰

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!