Цей рецепт з печінки точно сподобається всім, навіть тим, хто не дуже любить печінку. Печінковий паштет – ідеальне рішення для сніданку, фуршету, пікніка. Він має ніжну і м’яку консистенцію. Паштет з печінки за рецептом моєї мами, смак мого дитинства.
Продукти:
- 0,5 кг курячої печінки;
- 1 цибулина;
- 1 морквина;
- 150 мл молока;
- 50 г вершкового масла;
- сіль, перець – за смаком.
Як готувати:
- Цибулю нарізаємо півкільцями, щоб не сильно дрібно.
- Сковороду розігріваємо і викладаємо невелику кількість вершкового масла, висипаємо цибулю, щоб обсмажити кілька хвилин.
- Поки цибуля смажиться, підготуємо моркву. Нарізаємо півкільцями, досить великими шматками.
- До речі, натирати або сильно подрібнювати моркву для цього рецепту не потрібно. До цього моменту цибуля вже добре підсмажиться і навіть трохи зарум’яниться. Висипаємо нарізану моркву. Перемішуємо і обсмажуємо пару хвилин.
- Тепер викладаємо печінку, порізану невеликими шматками, в сковороду і добре все перемішуємо.
- Потрібно, щоб печінка добре зарум’янилася з усіх боків. Смажити краще на середньому вогні.
- Як тільки печінка вже добре зарум’яниться з усіх боків, виливаємо в сковороду молоко. Можна замінити на воду, але саме з молоком смак виходить більш ніжний і вершковий.
- Додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Добре все перемішуємо і накриваємо кришкою.
- Тушкуємо близько 15 хвилин на середньому вогні, щоб печінка була м’якою.
- Ось і все – печінка готова, знімаємо сковороду з вогню і перекладаємо вміст в глибоку ємність.
- Чекаємо, доки маса охолоне і подрібнюємо за допомогою блендера.
- Коли маса вже трохи стала однорідною, додаємо вершкове масло жирністю не менше 82 %. До речі, таке масло набагато смачніше і корисніше тих масел, у яких жирність нижче.
- Ще раз перебиваємо до однорідної консистенції. Паштет з курячої печінки готовий!
- Перекладіть печінковий паштет в паштетницю або інший посуд для зберігання. У холодильнику зберігати можна не довше тижня.
Паштет можна використовувати як начинку для налисників. Ситно і смачно!