Печінковий паштет – ідеальне рішення для сніданку чи фуршету

Цей рецепт з печінки точно сподобається всім, навіть тим, хто не дуже любить печінку. Печінковий паштет – ідеальне рішення для сніданку, фуршету, пікніка. Він має ніжну і м’яку консистенцію. Паштет з печінки за рецептом моєї мами, смак мого дитинства.

Продукти:

  • 0,5 кг курячої печінки;
  • 1 цибулина;
  • 1 морквина;
  • 150 мл молока;
  • 50 г вершкового масла;
  • сіль, перець – за смаком.

Як готувати:

  1. Цибулю нарізаємо півкільцями, щоб не сильно дрібно. 
  2. Сковороду розігріваємо і викладаємо невелику кількість вершкового масла, висипаємо цибулю, щоб обсмажити кілька хвилин.
  3. Поки цибуля смажиться, підготуємо моркву. Нарізаємо півкільцями, досить великими шматками.
  4. До речі, натирати або сильно подрібнювати моркву для цього рецепту не потрібно. До цього моменту цибуля вже добре підсмажиться і навіть трохи зарум’яниться. Висипаємо нарізану моркву. Перемішуємо і обсмажуємо пару хвилин.
  5. Тепер викладаємо печінку, порізану невеликими шматками, в сковороду і добре все перемішуємо.
  6. Потрібно, щоб печінка добре зарум’янилася з усіх боків. Смажити краще на середньому вогні.
  7. Як тільки печінка вже добре зарум’яниться з усіх боків, виливаємо в сковороду молоко. Можна замінити на воду, але саме з молоком смак виходить більш ніжний і вершковий.
  8. Додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Добре все перемішуємо і накриваємо кришкою.
  9. Тушкуємо близько 15 хвилин на середньому вогні, щоб печінка була м’якою.
  10. Ось і все – печінка готова, знімаємо сковороду з вогню і перекладаємо вміст в глибоку ємність.
  11. Чекаємо, доки маса охолоне і подрібнюємо за допомогою блендера.
  12. Коли маса вже трохи стала однорідною, додаємо вершкове масло жирністю не менше 82 %. До речі, таке масло набагато смачніше і корисніше тих масел, у яких жирність нижче.
  13. Ще раз перебиваємо до однорідної консистенції. Паштет з курячої печінки готовий!
  14. Перекладіть печінковий паштет в паштетницю або інший посуд для зберігання. У холодильнику зберігати можна не довше тижня.

Паштет можна використовувати як начинку для налисників. Ситно і смачно!