
Інгредієнти для тіста:
- 450 г борошна
- 260 мл води
- 7 г сухих дріжджів
- 1/2 ч. л. солі
- олія для смаження
ІНГРЕДІЄНТИ для начинки:
- 1 кг капусти
- 1 цибулина
- 1/4 ч. л. сушеної м’яти
- 1/2 ч. л. червоного меленого перцю
- сіль і чорний мелений перець за смаком
- пучок петрушки і кропу
- 5 ст. л. рослинної олії
Приготування:
- Спершу просійте борошно разом з сухими дріжджами та сіллю. Додайте порційно воду й почніть замішувати тісто. Воно має бути м’яким та еластичним. Миску змастіть рослинною олію та помістіть всередину тісто. Зверху накрийте харчовою плівкою та залиште на деякий час, щоб воно піднялося.
- Ріпчасту цибулю очистити та подрібнити, а капусту нашаткувати.
- Смажити цибулю на рослинній олії до появи золотистого відтінку.
- Після цього додати до цибулі капусту та смажити на сильному вогні до готовності. Також додати до овочів червоний мелений перець, суху м’яту, перемішати. В кінці приготування відправити на сковороду ще рубану зелень.
- Робочу поверхню потрібно приспати борошном, викласти тісто та ще трішки його пом’яти. Поділити на маленькі шматки.
- Сформувати з кожного шматка круглі коржі та викласти на них начинку. Потім руками зробити пиріжки. Смажити їх з двох сторін на рослинній олії.
- Викласти на паперову серветку, щоб папір поглинув зайвий жир! Смачного!
Печу такі пиріжки великими порціями, на воді і без яєць. Виходять дуже смачними!