Без яєць і розпушувача: простий рецепт листкового печива “Наполеон”. Ідеальна випічка до чаю

Печиво «Наполеон». Найпростіший рецепт листкового печива. Ідеальна випічка до чаю
Печиво «Наполеон». Найпростіший рецепт листкового печива. Ідеальна випічка до чаю

Печиво виходить просто дивовижним: хрустке, листкове, в міру солодке, готується з звичайного і самого простого набору продуктів. Найголовніше – це заздалегідь добре розігріти духовку і не пересушити печиво.

Інгредієнти:

  • борошно, 220 г;
  • масло вершкове охолоджене, 170 г;
  • вода крижана, 70 мл;
  • оцет 9%, 0.5 ст.л.;
  • цукор, 75 г

Процес приготування:

  1. Борошно просіваємо і змішуємо з кубиками охолодженого масла або можете натерти його на крупній тертці.
  2. Руками перетворюємо масу в крихту.
  3. Вливаємо оцет з водою і частинами вливаємо в масу, вимішуємо кожен раз.
  4. Тісто має вийде м’яким і не липким, тому регулюйте кількість води, щоб не переборщити.
  5. Обгортаємо плівкою і відправляємо в холодильник на 40 хвилин.
  6. Далі тісто треба розкачати в пласт товщиною близько 5 мм, посипати цукром, скласти навпіл. Потім злегка розкачати качалкою і знову скласти навпіл. Зверху присипати борошном і знову розкачати в тонкий пласт, товщиною 5 мм. Так зробити ще 2 рази .
  7. Після останнього разу, тісто треба розкачати в прямокутний пласт товщиною 8 мм. Розрізати спочатку на смужки, па потім за допомогою фігурного або звичайного ножа на трикутники.
  8. Печиво перекласти на деко, яке потрібно застелити пергаментним папером. Випікати в розігрітій духовці до 200 градусів приблизно 15 хвилин.
Печиво «Наполеон». Найпростіший рецепт листкового печива. Ідеальна випічка до чаю
Печиво «Наполеон». Найпростіший рецепт листкового печива. Ідеальна випічка до чаю