Без яєць і розпушувача: простий рецепт листкового печива “Наполеон”. Ідеальна випічка до чаю

Печиво виходить просто дивовижним: хрустке, листкове, в міру солодке, готується з звичайного і самого простого набору продуктів. Найголовніше – це заздалегідь добре розігріти духовку і не пересушити печиво.

Інгредієнти:

  • борошно, 220 г;
  • масло вершкове охолоджене, 170 г;
  • вода крижана, 70 мл;
  • оцет 9%, 0.5 ст.л.;
  • цукор, 75 г

Процес приготування:

  1. Борошно просіваємо і змішуємо з кубиками охолодженого масла або можете натерти його на крупній тертці.
  2. Руками перетворюємо масу в крихту.
  3. Вливаємо оцет з водою і частинами вливаємо в масу, вимішуємо кожен раз.
  4. Тісто має вийде м’яким і не липким, тому регулюйте кількість води, щоб не переборщити.
  5. Обгортаємо плівкою і відправляємо в холодильник на 40 хвилин.
  6. Далі тісто треба розкачати в пласт товщиною близько 5 мм, посипати цукром, скласти навпіл. Потім злегка розкачати качалкою і знову скласти навпіл. Зверху присипати борошном і знову розкачати в тонкий пласт, товщиною 5 мм. Так зробити ще 2 рази .
  7. Після останнього разу, тісто треба розкачати в прямокутний пласт товщиною 8 мм. Розрізати спочатку на смужки, па потім за допомогою фігурного або звичайного ножа на трикутники.
  8. Печиво перекласти на деко, яке потрібно застелити пергаментним папером. Випікати в розігрітій духовці до 200 градусів приблизно 15 хвилин.
Печиво «Наполеон». Найпростіший рецепт листкового печива. Ідеальна випічка до чаю
Печиво «Наполеон». Найпростіший рецепт листкового печива. Ідеальна випічка до чаю