Перевірено! Мариновані огірки з секретним інгредієнтом: не мутніють, не вибухають і зберігаються в квартирі по 3 роки

Мариновані огірки з секретним інгредієнтом: не мутніють, не вибухають і зберігаються в квартирі по 3 роки
Мариновані огірки з секретним інгредієнтом: не мутніють, не вибухають і зберігаються в квартирі по 3 роки

Інгредієнти:

  • 2 кг огірків
  • по 2 листки чорної смородини та малини на 1 л банку
  • парасольку кропу на банку
  • по 5 горошин чорного перцю на банку
  • по 1-2 лаврових листки на банку
  • по 2 горошинки запашного перцю на банку
  • насіння гірчиці – за бажанням, але не більше чверті чайної ложечки
  • лимонна кислота (секретний інгредієнт!)

Маринад:

  • на 1 л води:
  • 25 г солі (краще виміряти в грамах)
  • 1 ст. л. цукру з гіркою

Процес приготування:

  1. Відібрати тверді і красиві огірочки. Вимочити 2-3 години в крижаній воді. Промити кожен руками в проточній воді.
  2. Банки простерилізувати (беремо кілька літрових банок), перевернути на рушник і просушити.
  3. У кожну баночку викласти потрібну кількість пряних трав.
  4.  Укласти щільно в банки підготовлені огірки.
  5. Закип’ятити воду і залити окропом банки по “плечики”. Прикрити кришками або марлею. Залишити на 10-15 хвилин.
  6. Злити воду з огірків і залити їх чистим свіжим окропом.
  7. Виміряти злиту рідину в літрах. Відміряти стільки ж чистої свіжої води + 1 склянка. З розрахунку отриманого літражу приготувати маринад з додаванням цукру і солі. Прокип’ятити розчин до повного зникнення кристалів солі.
  8. Другий раз злити з огірків воду. Вона вже не потрібна. У кожну банку додати лавровий лист, перець горошком і гірчицю за бажанням.
  9. Залити банки киплячим маринадом. Тепер черга лимонної кислоти. Через те, що банки маленькі, то і додавати її потрібно мало і акуратно. На 1 л банку знадобиться приблизно 1/5 частина чайної ложки або кислота на кінчику ножа.
  10. Відразу після додавання кислоти банки потрібно закрити прокип’яченими кришками.
  11.  Огірки перевернути на газету або тканину, перевірити на протікання і залишити догори дном, щоб охололи. Укутувати можна, але не обов’язково.
  12. Обов’язково через 12 годин помістити банки в холодильник на добу, щоб повністю охолодити. Після цього прибрати на зберігання. Можна зберігати у квартирі. Перевірено!
Мариновані огірки з секретним інгредієнтом: не мутніють, не вибухають і зберігаються в квартирі по 3 роки
Мариновані огірки з секретним інгредієнтом: не мутніють, не вибухають і зберігаються в квартирі по 3 роки
error: Увага: Контент захищено від копіювання !!