Перевірений рецепт шоколадного медівника або відомого ще, як пляцок “Спартак”

Перевірений рецепт шоколадного медівника або відомого ще, як пляцок "Спартак"

«Спартак», «Литий Спартак», «Спартак без розкачування коржів», «Шоколадний медівник» – усе це назви особливого пляцка/торту, який у своєму житті спробував кожний. Натепер випробувала різні рецепти приготування торта, однак для себе обрала саме цей варіант. Його особливість ̶ надзвичайно ніжний, легкий і пухкий заварний крем… Спробуйте і Ви, не пожалкуєте!

ІНГРЕДІЄНТИ:
Коржі:
8 яєць
400 г цукру
100 г рідкого меду
400 г сметани (18%)
250 г маргарину
17 г соди
1 ст.л. оцту
100 г какао
400 г пшеничного борошна

Крем:

1 л молока
400 г цукру
30 г ванільного цукру
100 г кукурудзяного крохмалю
400 г вершкового масла

ПРИГОТУВАННЯ:
Приготування коржів:
1. Яйця збити міксером на високій швидкості. Додати цукор, мед і продовжувати збивати протягом 5 хв. Додати сметану та соду, погашену оцтом, і продовжити збивати на низькій швидкості.
2. У рідку масу додати розтоплений маргарин, борошно та какао; перемішати за допомогою міксера до однорідності на низькій швидкості протягом 2-3 хв.
3. 1/8 частину рідкого тіста вилити в деко розміром 25 х 35 см. Випікати 8 коржів при температурі 200°С протягом 7 хв, режим «верх-низ», посередині духовки.

Приготування крему:
1. У 500 мл холодного молока розчинити крохмаль.
2. 500 мл молока поволі довести до кипіння. При постійному помішуванні, у кипляче молоко влити суміш молока з крохмалем, заварити крем (нехай покипить 1-2 хв). Додати цукор, ванільний цукор та знову довести до кипіння. Отриманий заварний крем охолодити.
3. Масло кімнатної температури збити міксером на великих швидкостях протягом 6-7 хв. Далі невеликими порціями, по ложці, додавати охолоджений заварний крем, постійно збиваючи міксером ще протягом 10-15 хв. Крем повинен бути дуже пухким та «легким».

Складання торта:
1. Обрізати боки коржів, подрібнити їх на крихти в блендері.
2. Крем розділити на 8 частин, одну з яких використати для обробки верху та країв торта. Сім інших частин розподілити між 8-ма випеченими коржами.
3. Обсипати краї та верх торта подрібненими крихтами.
4. В холодильник на 24 год перед подачею до столу.

Відео-рецепт приготування тут.