
Необхідні продукти:
- перець болгарський
- фарш м’ясний
- рис
- цибуля ріпчаста
- морква
- зелень (петрушка, селера, кріп і кінза)
- сіль, перець
Фарш свинний перекручуємо на м’ясорубці разом з ріпчастою цибулею.
Рис промиваємо, додаємо в киплячу підсолену воду і варимо хвилин п’ять, до напівготовності. Відкидаємо на друшляк і займаємося овочами і фаршем.
Другу цибулину чистимо, ріжемо, пасеруємо на невеликій кількості соняшникової олії до прозорості, додаємо натерту на грубій терці моркву, доводимо її до м’якості і додаємо до фаршу.
Ріжемо дрібно зелень, у нас це була петрушка, селера, кріп і кінза, додаємо до фаршу.
Перці очищаємо від насіння.
Фарш з усіма інгредієнтами добре перемішати, посолити, поперчити, додати приправи і спецій (мелений коріандр і чорний перець).
Начиняємо щільно фаршем перці, укладаємо їх в відповідну каструлю (чавунну гусятницю), із залишків фаршу, якщо такі є, можна скачати «тефтелі» і покласти до перців. Перці заливаємо водою трохи більше, ніж наполовину, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, вогонь зменшуємо на мінімум, накриваємо кришкою і залишаємо готуватися.

Тим часом на сковороду, на якій пасерували цибулю з морквою, додаємо пару ложок соняшникової олії, ложку борошна, підсмажуємо її до закипання, додаємо грамів двісті сметани, ложку столову томатної пасти, грамів 100-150 води, доводимо до закипання, вимикаємо і додаємо цей соус до перців, які готуються. Перці готуємо хвилин тридцять-сорок.
Додавання багато зелені і коріандру робить абсолютно неповторним смак цих перців! Смачного!