Підбірка страв з маком + рецепт ідеальної макової начинки для будь-якої випічки

Підбірка страв з маком + рецепт ідеальної макової начинки
Підбірка страв з маком + рецепт ідеальної макової начинки

Підбірка страв з маком + рецепт ідеальної макової начинки

Макова начинка для будь-якої випічки

Макова начинка для будь-якої випічки
Макова начинка для будь-якої випічки

Найпростіша макова начинка – це перемелений в кавомолці сухий мак і цукор в пропорціях 1: 1. Суху суміш розводять гарячим молоком, водою або розтопленим вершковим маслом до потрібної консистенції.

Якщо мак старий або гірчить, залий насіння окропом і на повільному вогні прокип’яти 5 хвилин. Накрий кришкою і дай постояти 30 хвилин. Після чого, злий воду, додай цукор і блендером розімніть насіння  до білого. Можна розтерти мак з цукром в ступці або пропустити два рази через м’ясорубку.

Найпростіша макова начинка
Найпростіша макова начинка

Щоб начинка була м’якою в випічці, а цукор не витікав і не пригорав, спробуй приготувати макову начинку по-польськи .

СКЛАДОВІ

  • 1 ст. сухого маку
  • 300 мл окропу
  • 150 мл молока
  • 5 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю або манної крупи

Залий мак окропом на 15 хвилин. Потім злий воду, додай молоко і постав суміш варитися на повільному вогні 30 хвилин. В окремій ємності змішай цукор і крохмаль (манку) і додай в мак. Доведи до кипіння, вимкни вогонь і дай охолонути під закритою кришкою (на цьому етапі можна додавати родзинки, мед, ваніль, горіхи). Використовуй таку начинку в булочках, рулетах, пирогах.

Сирник з маком. Рецепт приготування

ДУЖЕ СМАЧНИЙ ПЛЯЦОК З МАКОМ І ВАНІЛЬНИМ КРЕМОМ. ІДЕАЛЬНЕ ПОЄДНАННЯ

Пісочне тісто в поєднанні з сирно-маковою начинкою — дуже смачно! Німецький маковий пиріг з сиром

Маківник до свят. У 100 разів краще за торт!

Пляцок сирно-маковий «Подвійне задоволення»

«Маківник» за особливим рецептом

Рогалики «Хвилинка»: хрусткі зовні і м’які всередині. А скільки в них начинки!

Віденський штрудель з яблуками, маком, щавлем і бананами – покроковий рецепт

Святковий львівський сирник: покроковий рецепт

3 види крему до пляцків: маковий, манний, горіховий