fbpx

Пісна квасоля в пряному томатному соусі: рецепт

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки ніхто не оцінив)
Loading...
Пісна квасоля в пряному томатному соусі: рецепт
Пісна квасоля в пряному томатному соусі: рецепт

Пропонуємо тобі чудовий рецепт з овочами і томатом, завдяки якому навіть пісна квасоля перетворюється на шикарну, повноцінну, ситну, смачну страву.

Бобові взагалі вважаються одними з найбільш корисних продуктів для здоров’я, адже в них міститься багато білка. А така пісна квасоля під пряним соусом − саме те, що потрібно під час Великого посту.

Маленька хитрість: якщо додати трохи більше води, то замість другої страви ти отримаєш оригінальний томатно-квасолевий суп.

Пісна квасоля − інгредієнти:

  • 1 склянка квасолі,
  • 2 моркви,
  • 1 цибулина,
  • 2 зубчики часнику,
  • 2 ст. ложки томатної пасти,
  • 3 ст. ложки олії,
  • прованські трави,
  • мелена кориця за смаком,
  • хмелі-сунелі за смаком,
  • куркума за смаком,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • 2 ч. ложки цукру,
  • сіль за смаком,
  • 1 стакан води.

Пісна квасоля − приготування:

  1. Квасолю замочи на 6-8 годин або на ніч.
  2. Промий квасолю, залий холодною водою і відвари до готовності приблизно 1 годину. Щоб квасоля зварилася швидше, рекомендується періодично додавати в каструлю трохи холодної води. За 10 хвилин до готовності посоли квасолю. Відкинь на друшляк і дай стекти рідини.
  3. Моркву потри на крупній тертці. Цибулю дрібно поріж. Часник пропусти через часничницю.
  4. У сотейнику спасеруй цибулю в олії 5 хвилин, додай моркву і обсмаж на середньому вогні, помішуючи, до м’якості моркви приблизно 10 хвилин. Потім додай до овочів квасолю.
  5. Томатну пасту залий 1 склянкою води, додай цукор, сіль, спеції і перемішай. Отриманий соус вилий у сотейник. Тушкуй пісну квасолю ще 5 хвилин під кришкою на повільному вогні. Наприкінці додай часник.
  6. Готову пісну квасолю подавай гарячою з овочами і зеленню.

Джерело

Be the first to comment

Напишіть відгук