Пісні гречані котлети (гречаники) — покроковий рецепт

Пісні гречані котлети (гречаники) з картоплею та грибами – рецепт

Інгредієнти:

  • Гречана крупа – 1 склянка
  • Гриби (печериці) – 200 г
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Борошно – 2 ст. ложки
  • Часник – 2 зубчики
  • Олія – для смаження
  • Панірувальні сухарі
  • Сіль, спеції – за смаком

Приготування:

  1. Гречану крупу зварити до готовності і охолодити.
  2. Картоплю зварити в мундирі, очистити та охолодити.
  3. Цибулю, моркву, печериці – дрібно нарізати, злегка підсмажити, додати подрібнений часник, сіль та перець.
  4. Остиглу картоплю натерти на тертці, додати гречку, борошно та овочі. Всі інгредієнти ретельно перемішати.
  5. Змочити руки у воді. З фаршу сформувати котлети середнього розміру. Обваляти в панірувальних сухарях.
  6. На розігрітій сковороді обсмажити котлети на середньому вогні до золотистого кольору з двох сторін.
  7. Подавайте до столу з улюбленим соусом, або грибною підливою. Смачного!