Перейти до контенту
Пісні гречані котлети (гречаники) з картоплею та грибами – рецепт
Інгредієнти:
- Гречана крупа – 1 склянка
- Гриби (печериці) – 200 г
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Борошно – 2 ст. ложки
- Часник – 2 зубчики
- Олія – для смаження
- Панірувальні сухарі
- Сіль, спеції – за смаком
Приготування:
- Гречану крупу зварити до готовності і охолодити.
- Картоплю зварити в мундирі, очистити та охолодити.
- Цибулю, моркву, печериці – дрібно нарізати, злегка підсмажити, додати подрібнений часник, сіль та перець.
- Остиглу картоплю натерти на тертці, додати гречку, борошно та овочі. Всі інгредієнти ретельно перемішати.
- Змочити руки у воді. З фаршу сформувати котлети середнього розміру. Обваляти в панірувальних сухарях.
- На розігрітій сковороді обсмажити котлети на середньому вогні до золотистого кольору з двох сторін.
- Подавайте до столу з улюбленим соусом, або грибною підливою. Смачного!