Пісні салати — 15 смачних та корисних рецептів

Пісні салати — 15 смачних та корисних рецептів
Пісні салати — 15 смачних та корисних рецептів

Салат з печериць з буряком і руколою

Інгредієнти

  • 1 буряк
  • 250 г печериць
  • пучок руколи
  • зубок часнику
  • сіль і перець за смаком
  • ½ ч. л. сухих прованських трав
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • рослинна олія

Як приготувати салат з шампіньйонів з буряком і руколою

  1. Печериці наріж навпіл. Буряк очисти і наріж тонкими скибочками. Розігрій сковороду з рослинною олією і обсмаж печериці до рум’яного кольору, потім переклади в тарілку. У тій же сковороді на середньому вогні обсмажити до готовності буряк, потім вимкни вогонь і додай печериці.
  2. Посолити і поперчити за смаком, додати подрібнений часник і прованські трави, скропити лимонним соком, перемішати і дати охолонути. У салатник виклади листя руколи, додай буряк з грибами і перемішай.

Пісний салат з квасолею

Інгредієнти:

  • Квасоля – 300 г
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1/2 шт.
  • Лимонний сік – 1/2 лимона
  • Зелень – пучок
  • Сіль – за смаком
  • Оливкова олія – 50 мл

Рецепт приготування:

  1. Замочити квасолю у воді. Додаємо сюди маленьку дрібку солі і залишаємо на ніч. Після цього квасолю проціджуємо з рідини, промиваємо і варимо до готовності. Наприкінці приготування квасолю солимо.
  2. Після цього чистимо від шкірки одну морквину. Натираємо її на тертці.
  3. Беремо глибоку тарілку чи миску і відправляємо сюди квасолю та моркву.
  4. Чистимо цибулю. Нарізаємо її тоненькими півкільцями.
  5. Після цього миємо та обсушуємо кріп. Нарізаємо його максимально дрібненько. До речі, ви можете брати будь-яку зелень. На приклад, петрушку чи кінзу.
  6. Подрібнену цибулю та кріп висипаємо в глибоку ємність з квасолею та морквою.
  7. Усі інгредієнти готові, тому нам залишається лише заправити наш салат. Ми його солимо, а потім поливаємо лимонним соком та рослинною олією.
  8. Салат готовий. Смачного!

Салат із броколі

Інгредієнти:

  • броколі – 120 г;
  • помідор – 50 г;
  • ріпчаста цибуля – 10 г;
  • солодкий перець – 30 г;
  • кедрові горіхи – 10 г;
  • соус Песто – 20 г;
  • маслини – 8 шт.

Спосіб приготування

  1. Очищуємо від насіння перець і нарізаємо тонкою соломкою. Нарізаємо скибочками помідор. Відварене протягом 10 хвилин суцвітя брокколі ділимо на дві частини.
  2. Овочі висипаємо в миску.
  3. Маслини нарізаємо кільцями. Додаємо маслини до овочів. Туди ж – нарізану тонкими кільцями цибулю.
  4. Додаємо соус песто, кедрові горішки.
  5. Салат перемішуємо і заправляємо оливковою олією. Салат з брокколі готовий!

Салати по-корейськи — 5 смачних рецептів

Пісні салати: 7 простих рецептів на кожен день