
Салат з печериць з буряком і руколою
Інгредієнти
- 1 буряк
- 250 г печериць
- пучок руколи
- зубок часнику
- сіль і перець за смаком
- ½ ч. л. сухих прованських трав
- 1 ч. л. лимонного соку
- рослинна олія
Як приготувати салат з шампіньйонів з буряком і руколою
- Печериці наріж навпіл. Буряк очисти і наріж тонкими скибочками. Розігрій сковороду з рослинною олією і обсмаж печериці до рум’яного кольору, потім переклади в тарілку. У тій же сковороді на середньому вогні обсмажити до готовності буряк, потім вимкни вогонь і додай печериці.
- Посолити і поперчити за смаком, додати подрібнений часник і прованські трави, скропити лимонним соком, перемішати і дати охолонути. У салатник виклади листя руколи, додай буряк з грибами і перемішай.
Пісний салат з квасолею
Інгредієнти:
- Квасоля – 300 г
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1/2 шт.
- Лимонний сік – 1/2 лимона
- Зелень – пучок
- Сіль – за смаком
- Оливкова олія – 50 мл
Рецепт приготування:
- Замочити квасолю у воді. Додаємо сюди маленьку дрібку солі і залишаємо на ніч. Після цього квасолю проціджуємо з рідини, промиваємо і варимо до готовності. Наприкінці приготування квасолю солимо.
- Після цього чистимо від шкірки одну морквину. Натираємо її на тертці.
- Беремо глибоку тарілку чи миску і відправляємо сюди квасолю та моркву.
- Чистимо цибулю. Нарізаємо її тоненькими півкільцями.
- Після цього миємо та обсушуємо кріп. Нарізаємо його максимально дрібненько. До речі, ви можете брати будь-яку зелень. На приклад, петрушку чи кінзу.
- Подрібнену цибулю та кріп висипаємо в глибоку ємність з квасолею та морквою.
- Усі інгредієнти готові, тому нам залишається лише заправити наш салат. Ми його солимо, а потім поливаємо лимонним соком та рослинною олією.
- Салат готовий. Смачного!
Салат із броколі
Інгредієнти:
- броколі – 120 г;
- помідор – 50 г;
- ріпчаста цибуля – 10 г;
- солодкий перець – 30 г;
- кедрові горіхи – 10 г;
- соус Песто – 20 г;
- маслини – 8 шт.
Спосіб приготування
- Очищуємо від насіння перець і нарізаємо тонкою соломкою. Нарізаємо скибочками помідор. Відварене протягом 10 хвилин суцвітя брокколі ділимо на дві частини.
- Овочі висипаємо в миску.
- Маслини нарізаємо кільцями. Додаємо маслини до овочів. Туди ж – нарізану тонкими кільцями цибулю.
- Додаємо соус песто, кедрові горішки.
- Салат перемішуємо і заправляємо оливковою олією. Салат з брокколі готовий!