ПІСНИЙ морквяний ТОРТ з горіхами і апельсиновим кремом. Неймовірно смачний!

ПІСНИЙ морквяний ТОРТ з горіхами і апельсиновим кремом. Неймовірно смачний!
ПІСНИЙ морквяний ТОРТ з горіхами і апельсиновим кремом. Неймовірно смачний!

Інгредієнти

Для коржів:

  • 250 г борошна;
  • дрібка солі;
  • 2 чайні ложки розпушувача;
  • 300 г моркви;
  • 120 г цукру;
  • 100 мл олії;
  • 50 мл води;
  • 100 г волоських горіхів + для прикраси.

Для крему:

  • 1 апельсин;
  • вода – (до об’єму 500 мл);
  • 60 г манної крупи;
  • 50-100 г цукру.

Форма – діаметр 22 см

Приготування

  1. Просійте борошно разом з сіллю і розпушувачем. Натріть моркву на дрібній тертці, додайте цукор, олію і воду перемішайте. Порційно всипте борошно, ретельно перемішуючи. Обсмажте горіхи на сухій сковороді, порубайте ножем і додайте в тісто.
  2. Застеліть пергаментом дно форми. Викладіть третину тіста, розрівняйте і поставте в розігріту до 180 ° C духовку на 20-25 хвилин. Приготуйте ще два коржі.
  3. Натріть цедру апельсина на дрібній тертці. Вичавіть сік з апельсина. Влийте до соку стільки води, щоб вийшло 500 мл. Всипте цедру і перемішайте.
  4. У каструлі змішайте манку і цукор. Влийте цитрусову воду і, постійно помішуючи, доведіть крем до загустіння на помірному вогні. Проваріть його ще 2-3 хвилини і остудіть. Поки крем ще трохи теплий, перебийте його блендером.
  5. Розрівняйте остиглі коржі, злегка підрізавши верхівки. Подрібніть обрізки в крихту. З’єднайте коржі, змастивши кремом кожен корж і боки торта. Присипте краї крихтою. Поставте торт в холодильник на 1-2 години.

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!