
Інгредієнти
Для коржів:
- 250 г борошна;
- дрібка солі;
- 2 чайні ложки розпушувача;
- 300 г моркви;
- 120 г цукру;
- 100 мл олії;
- 50 мл води;
- 100 г волоських горіхів + для прикраси.
Для крему:
- 1 апельсин;
- вода – (до об’єму 500 мл);
- 60 г манної крупи;
- 50-100 г цукру.
Форма – діаметр 22 см
Приготування
- Просійте борошно разом з сіллю і розпушувачем. Натріть моркву на дрібній тертці, додайте цукор, олію і воду перемішайте. Порційно всипте борошно, ретельно перемішуючи. Обсмажте горіхи на сухій сковороді, порубайте ножем і додайте в тісто.
- Застеліть пергаментом дно форми. Викладіть третину тіста, розрівняйте і поставте в розігріту до 180 ° C духовку на 20-25 хвилин. Приготуйте ще два коржі.
- Натріть цедру апельсина на дрібній тертці. Вичавіть сік з апельсина. Влийте до соку стільки води, щоб вийшло 500 мл. Всипте цедру і перемішайте.
- У каструлі змішайте манку і цукор. Влийте цитрусову воду і, постійно помішуючи, доведіть крем до загустіння на помірному вогні. Проваріть його ще 2-3 хвилини і остудіть. Поки крем ще трохи теплий, перебийте його блендером.
- Розрівняйте остиглі коржі, злегка підрізавши верхівки. Подрібніть обрізки в крихту. З’єднайте коржі, змастивши кремом кожен корж і боки торта. Присипте краї крихтою. Поставте торт в холодильник на 1-2 години.