
Стіжки – плоскі котлети з викладеною зверху начинкою. Відмінна заміна набридлим звичайним котлетам. Виходять дуже смачними й незвичайними. А оскільки в начинці є картопля, вам не потрібно окремо готувати гарнір.
Продукти:
- 0,5 кг фаршу;
- 4 яйця;
- 300 г картоплі;
- 200 г цибулі ;
- 50 г майонезу;
- 150 г твердого сиру;
- сіль і чорний перець.
Як готувати:
- Картоплю варимо до напівготовності, охолоджуємо її і натираємо за допомогою терки з великими отворами.
- Перекладаємо картоплю в глибокий посуд, додаємо майонез, перчимо, солимо і добре мішаємо.
- З цибулі знімаємо лушпиння і дрібненько шаткуємо. Обсмажуємо її в сковорідці з олією до золотистості.
- Варимо яйця, охолоджуємо і дрібненько нарізаємо. Змішуємо їх з майонезом.
- Сир дрібненько тремо.
- Деко застеляємо пергаментом, змащуємо маслом.
- Фарш викладаємо у вигляді відбивних (товщина 10 мм).
- Стіжки повинні бути однакові за розміром.
- На фарш викладаємо цибулю, яйце, картоплю.
- Зверху можна зробити сіточку з майонезу. Посипаємо сиром.
- Запікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.