
Інгредієнти:
- домашній сир — 700 г;
- вершкове масло — 150 г;
- сода харчова — 1 ч.л.;
- сіль — 1,5 ч.л.;
- яйце куряче — 2 шт.
Можна використовувати добавки:
- печериці;
- зелень петрушки або кропу;
- бекон;
- мариновані огірки;
- та інші за смаком 😉 .
Приготування:
- У глибоку каструлю викласти сир. За допомогою блендера змішати сир в однорідну масу. Якщо немає блендера, то можна сир протерти через сито.
- У чашу з подрібненим сиром додати необхідну кількість харчової соди і солі, вершкове масло кімнатної температури і яйце. За допомогою ложки або блендера добре вимішати масу до однорідного стану.
- Каструлю з отриманої сирною масою поставити на вогонь.
- Сирну масу варити на слабкому вогні, постійно помішуючи дерев’яною ложкою близько 15 хв. Сирна маса розплавиться і стане тягучою.
- Приготований плавлений сир можна вже в такому вигляді розкласти по чистим банкам або контейнерах і дати застигнути. А можна приготувати плавлений сир з добавками, наприклад, з грибами, беконом або корнішонами.
Ось так, всього за декілька хвилин у нас вийшло багаааато смачного, а головне – натурального сиру! Спробуйте приготувати! 😉
