Пляцок «Дует» — це той випадок, коли просто та дуже-дуже смачно

Пляцок «Дует» — це той випадок, коли просто та дуже-дуже смачно
Пляцок «Дует» — це той випадок, коли просто та дуже-дуже смачно

У відео пропонуємо рецепт пляцка, який складається з бісквітних коржів та дуже смачної начинки/крему з кокосом. Готується швидко та просто.

ІНГРЕДІЄНТИ
Світлий корж:
2 яйця
дрібка солі
60 г цукру
75 г борошна
60 мл води
1/3 ч.л. розпушувача

Шоколадний корж:
2 яйця
60 г цукру
60 г борошна
20 г какао
60 мл води
1/3 ч.л. розпушувача

Кокосова начинка:
350 мл молока
60 г манної крупи
150 г цукру
20 г ванільного цукру
120 г кокосової стружки
150 г вершкового масла

ПРИГОТУВАННЯ
Світлий корж:
1. Білки збити з дрібкою солі та цукром, додати жовтки та продовжити збивати на низьких обертах. Далі додати борошно, розпушувач та воду, вимішати до однорідності.
2. Тісто вилити у форму 20×20 см та випікати 15 хв при 175 °С.

Шоколадний корж:
1. Білки збити з дрібкою солі та цукром, додати жовтки та продовжити збивати на низьких обертах. Далі додати борошно, розпушувач, какао та воду, вимішати до однорідності.
2. Тісто вилити у форму 20×20см та випікати 15 хв при 175 °С.

Кокосова начинка:
1. Молоко довести до кипіння, всипати манну крупу та варити її 4-5 хв; далі додати кокосову стружку і варити ще 1 хв.
2. До гарячої кокосової суміші додати звичайний та ванільний цукор, масло й інтенсивно збити міксером.

Складання:
1. Коржі зволожити сиропом або солодкою водою.
2. Пляцок сформувати у формі для випікання в послідовності:
– шоколадний корж
– кокосова начинка
– світлий корж
3. Пляцок притиснути та поставити у холодильник на 12 год. Верх пляцка оздобити за власним бажанням.