Пляцок “Спокуса”. Надзвичайно смачний пляцок з вишнями

Пляцок "Спокуса". Надзвичайно смачний пляцок з вишнями
Пляцок "Спокуса". Надзвичайно смачний пляцок з вишнями

Шоколадний корж:

  • 5 яєць
  • 215 г цукру
  • 70 г води
  • 70 г олії
  • 30 г какао
  • 0,5 п. розпушувачу
  • 0,5 ч.л. амонію
  • 150 г борошна

Форма 30/20, Температура 180º

Білі коржі:

  • 200 г маргарину
  • 450 г борошна + 2 ч.л. розпушувача
  • 2 жовтки
  • 2 ст.л. сметани

 

  • 2 білки, 200 г цукру
  • Горіхи, вишні, курага (у мене замість кураги – яблука)

Пекти до зарум’янення, коржі тоненькі, печуться швидко

Вишневий крем:

  • 300 г соку
  • 2 ст.л. крохмалю
  • 1 ст. л. борошна
  • 1 ст. л. цукру
  • 200 г масла

Сметанний крем:

  • 300 г сметани + 150 г цукру

Процес приготування (відео):