Пляцок «Старі фотографії» – розкішна шоколадна випічка з чорносливом та горіхами

Пляцок «Старі фотографії» - розкішна шоколадна випічка з чорносливом та горіхами
Пляцок «Старі фотографії» - розкішна шоколадна випічка з чорносливом та горіхами

У даному відео пропонуємо рецепт надзвичайно смачного пляцка, який наповнений горіхами та чорносливом, просочений шоколадно-лікерним ароматом, а на вигляд дуже схожий на старі пожовтілі фото. Звідти й назва пляцка «Старі фотографії». 😊

ІНГРЕДІЄНТИ
Пісочне тісто:
130 г борошна
25 г цукрової пудри
25 г масла
1 жовток
40 г сметани

Шоколадний корж:
3 яйця
дрібка солі
120 г цукру
90 мл молока
90 г маргарину
150 г борошна
8 г розпушувача
40 г какао

Горіховий корж:
6 білків
дрібка солі
160 г цукру
12 г розпушувача
90 г борошна
100 г волоських горіхів

Крем:
5 жовтків
140 г цукру
65 г кукурудзяного крохмалю
400 мл молока
40 мл яєчного лікеру
150 г масла
20 г ванільний цукор
30 г темний шоколад

Додатково:
150 г чорносливу
сироп до смаку

ПРИГОТУВАННЯ
Пісочне тісто:
1. Перетерти в крихти борошно, цукрову пудру, холодне масло та жовток. Далі додати сметану та замісити тісто.
2. Тісто загорнути в харчову плівку та відкласти в морозильну камеру на 40 хв.

Шоколадний корж:
1. Три білки збити з дрібкою солі та цукром. Додати три жовтки та продовжити збивати на низьких обертах. Далі додати молоко, розтоплений маргарин, борошно, розпушувач та какао; вимішати.
2. У тісто натерти заморожене пісочне тісто, добре вимішати, вилити у форму 25×35 см та випікати 30 хв при 175 °С.

Горіховий корж:
1. Шість білків збити з дрібкою солі та цукром. Додати борошно та розпушувач, подрібнені горіхи та вимішати.
2. Випікати 15 хв при 175 °С у формі 25х35 см.

Крем:
1. П’ять жовтків злегка збити з цукром, додати крохмаль та молоко, перемішати до однорідності. Довести до кипіння, додати яєчний лікер та варити 3-4 хв до зварення крему.
2. М’яке масло збити з ванільним цукром до пухкої маси. Невеликими порціями додати охолоджений заварний крем, збити міксером.
3. Відібрати 2/3 частини крему, до 1/3 частини додати розтоплений чорний шоколад, збити до однорідності.

Складання:
1. Коржі розрізати поперек на 2 частини. Кінцевий розмір пляцка буде 17×25 см!
Послідовність:
– просочений сиропом шоколадний корж
– половина світлого крему
– горіховий корж
– шоколадний крем
– дрібно нарізаний чорнослив
– горіховий корж
– решта світлого крему
– просочений сиропом шоколадний корж
2. У холодильник на 12-24 год. Оздобити за бажанням.

Висота 8 см, вага 2,2 кг.