Пляцок “Сирна вишиванка” — потрійна насолода. Мій улюблений!

Пляцок "Сирна вишиванка" — потрійна насолода. Мій улюблений!
Пляцок "Сирна вишиванка" — потрійна насолода. Мій улюблений!

Інгредієнти для коржів (на форму 35-30 см):

  • 3 жовтки
  • сіль – 0,5 ч.л.
  • цукор – 200 г
  • масло м’яке – 100 г
  • сметана – 4 ст.л.
  • борошно – 400 г
  • розпушувач – 1 п.

Для сирної начинки:

  • сир – 1 кг
  • яйця – 5 шт.
  • цукор – 300 г
  • крохмаль кукурудзяний – 2 ст.л. (або 4 ст.л. манки)
  • ванільний цукор – 2 п.
  • сік та цедру з одного лимона

Для макової начинки:

  • мак – 250 г
  • цукор – 250 г
  • вишні – 300 г
  • білки – 3 шт. (холодні)
  • дрібка солі

Для крему:

  • молоко – 1 л
  • борошно – 6 ст.л. на 1 л молока
  • масло – 450 г

Помадка:

  • молоко – 40 мл
  • чорний шоколад – 80 г
  • масло – 25 г
  • згущене молоко (не варене) – 50 г

Процес приготування:

  1. Замішуємо тісто в такій послідовності:
    3-жовтки (білки ставимо у холодильник)
  2. Додаємо сіль, цукор і збивається до посвітління маси. Додаємо м’яке масло і добре збиваємо. Додаємо сметану, в кінці просіюємо борошно, розпушувач. Замішуємо м’яке тісто.
  3. Поділити тісто на дві рівні частини. Обмотавши в харчову плівку кладемо в холодильник.
  4. Закладаємо все в комбайн для сирної маси і збиваємо до однорідності. Перемішуємо.
  5. Беремо одну половину тіста, розкочуємо, притрушуючи борошном. Обережно переносимо на пергамент і розправляємо у формі. Зверху на тісто викладаємо сирну масу. В розігріту духовку до 180 ° ставимо корж і випікаємо 30 хв.
  6. Корж має повністю охолонути, потім ділимо його рівненько на дві частини. Переносимо для стабілізації на дошку.
  7. Макова начинка. Мак треба перетерти зручним для вас способом. (у макітрі, в кавомолці, чи у блендері (на сухо).
  8. Холодні білки і сіль збиваємо, після появи легкої піни додаємо цукор і збиваємо до пишної, стійкої маси. Додаємо мак і добре перемішуємо.
  9. Вишні даємо стекти. Беремо другу половину тіста.
  10. Робимо все те саме тільки на корж зверху розкладаємо вишні і зверху наносимо макову начинку, розмащуємо по цілому коржі. Випікаємо 25 хв. Даємо вистигнути, розрізаємо навпіл.
  11. Готуємо заварний крем: більшість молока наливаємо у посудину з товстим дном і ставимо на вогонь, до решти молока додаю крохмаль та цукор, добре перемішую, коли молоко дійшло до кипіння, вливаємо масу поступово і розмішуємо, ставимо знову на вогонь і постійно помішуючи, варимо до загустіння. Накриваємо плівкою в контакт і виставляємо на холод. Збиваємо масло до пухкого стану, додаючи заварну масу по одній ложці.
  12. Послідовність перемащування коржів. На низ кладемо маковий корж, перемазуємо кремом, сирний корж, змащуємо кремом, тоді знову сирний корж, сиром до низу, змащуємо кремом, і маковий до низу. Змащуємо залишками крему коржі і ставимо в холодильник. До свого крему додала – 50 г коньяку, робила на одну літру молока.
  13. Готуємо помадку. Нагріваємо молоко, даємо шоколад і розмішуємо, щоб добре розійшовся шоколад, додаємо масло і згущене молоко, все добре розмішуємо і поливаємо вишиванку. Дуже смачно.
Пляцок "Сирна вишиванка" — потрійна насолода. Мій улюблений!
Пляцок “Сирна вишиванка” — потрійна насолода. Мій улюблений!

Автор та фото рецепту – Людмила Михалевич

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!