Пляцок сирно-маковий «Подвійне задоволення»

На Галичині жодне свято не обходиться без пляцків. Цей десерт схожий на торт, традиційно великий, прямокутної форми, без вишуканої оздоби. Зате дуже красивий всередині – багатоярусний, кольоровий, з різноманітними наповнювачами – маком, сиром, родзинками, горіхами, яблуками. Ось один з рецептів смачного пляцка.

Інгредієнти

Тісто:

  • 100 г масла,
  • 3 жовтки,
  • 200 г борошна.

Маковий шар:

  • 200 г тертих яблук,
  • 125 г меленого маку,
  • 3 ст. ложки манної крупи,
  • 3 яйця,
  • 150 г цукру,
  • 75 г масла,
  • 1,5 ч. ложки розпушувача.

Сирний шар:

  • 400 г сиру,
  • 1 п. пудингу,
  • 3 яйця,
  • 150 г цукру.

Приготування

Замісити тісто (не має бути надто крутим), викласти на деко, поколоти виделкою і поставити у морозилку на півгодини.

Макова начинка: терті яблука (сік не відтискати), мелений мак, манку, жовтки (розтерти з цукром), м’яке масло, розпушувач добре перемішати, насамкінець, дуже акуратно вимішуючи ложкою, ввести збиті до стійких піків білки.

Сирна начинка: сир перемолоти блендером, додати пудинг і жовтки (розтерти з цукром), перемішати. Насамкінець акуратно ввести збиті білки, помішуючи ложкою в одному напрямку.

На пісочний корж вилити макову начинку, на неї – сирну, випікати за температури 180 градусів приблизно 1 год.

Коли вихолоне, можна полити помадкою або кремом.

Джерело