Пляцок “Весняний” — рецепт випрошували всі знайомі. Яскравий і дуууже смачний

ІНГРЕДІЄНТИ
Коржі:
560 г борошна
12 г розпушувачу
320 г вершкового масла
220 г сметани
150 г цукрової пудри
45 г какао

Макова начинка:
150 г мелений мак
2 яєчні білки
1 ст.л манки
100 г цукрова пудра
12 г ванільного цукру

Сирна начинка:
350 г перемеленого сиру
60 г сметани
2 жовтки
100 г цукру
1 ст.л кукурудзяного крохмалю
0,5 ч.л куркуми

Крем:
500 мл молока
120 г цукру
50 г ванільного пудингу
250 г масла
20 г какао

ПРИГОТУВАННЯ
Сирна начинка:
1. Сир перемолоти на однорідну масу.
2. Яєчні жовтки злегка збити з цукром, ванільним цукром та сметаною; додати крохмаль, сир та куркуму, вимішати до однорідності.

Макова начинка:
1. Білки збити з цукровою пудрою та ванільним цукром на густу піну.
2. Додати манку та мак, вимішати до однорідності.

Коржі:
1. Змішати борошно та розпушувач, додати цукрову пудру, розтоплене масло, сметану та замісити тісто. Тісто розділити на 2 рівні частини.
2. До однієї частини тіста додати какао та замісити його. Тісто розділити на дві нерівні частини (1/3 та 2/3). Більшу частину розкачати та помістити у форму 25×35 см, сформувавши боки коржа висотою до 1 см. Викласти сирну начинку та притерти меншою частиною тіста, яку попередньо охолодити в морозилці. Випікати 30 хв при 175 °С.
3. Світле тісто розділити на дві нерівні частини (1/3 та 2/3). Більшу частину розкачати та помістити на деко 25×35 см, сформувавши боки коржа висотою до 1 см. Викласти макову начинку та притерти меншою частиною тіста, яку попередньо охолодити в морозилці. Випікати 30 хв при 175 °С.

Крем:
1. У 200 мл холодного молока розчинити пудинг і поволі, при постійному помішуванні, влити у 200 мл киплячого молока з цукром. Довести до кипіння, проварити 3-4 хв й охолодити.
2. Масло збити 6-7 хв. Порціями додавати заварний крем, постійно збиваючи ще протягом 10-15 хв.
3. Відібрати 1/3 частини крему, до решти додати какао і добре перемішати.

Складання:
1. Коржі розрізати поперек на 2 частини (пляцок складатиметься з 4 шарів). Розмір фінального пляцка буде 17,5х25 см!
2. Складання: темний корж (притерта частина доверху) – 1/3 частини крему з какао – білий корж (притерта частина донизу) – 1/3 частини крему без какао – білий корж (притерта частина доверху) – 1/3 частини крему з какао – темний корж (притерта частина донизу).
3. У холодильник на 12-24 год

https://youtu.be/S3iml9mcyic