Пляцок “Вишиванка” – це один із старовинних галицьких пляцків. Дуже смачний!

Пляцок "Вишиванка" - це один із старовинних галицьких пляцків. Дуже смачний!
Пляцок "Вишиванка" - це один із старовинних галицьких пляцків. Дуже смачний!

Пляцок “Вишиванка” – це один із старовинних галицьких пляцків. Дуже смачний та розкішний, як і інші львівські пляцки. І чи не кожна галицька господиня, мабуть, вже готувала такий. Рецепт дійсно старий, як світ. Зустрічаються найрізноманітніші варіанти цього відомого українського пляцка, з різними начинками та різними видами кремів. Та мені найбільше смакує саме “Сирно-макова вишиванка”. Всі інгредієнти прості та доступні, нічого зайвого. А на смак – неперевершено! Це гармонійне поєднання пісочного тіста, маку, ніжної сиркової маси та смаковитого крему зі згущеного молока… Насправді смачно! Як бачимо на фото та відео, в розрізі такий пляцок – дивовижний! Якщо не готували – спробуйте його неодмінно!

Інгредієнти (форма 23*28см)

Тісто:

  • 500 г борошна,
  • 250 г маргарину,
  • 18 г розпушувача,
  • 120 мл сметани,
  • 3 жовтки,
  • 200 г цукру,
  • 20 г какао.

Мак:

  • 250 г маку,
  • 3 білки,
  • 100 г цукру.

Сир:

  • 1 кг сиру
  • 200 г цукру,
  • 3 яйця,
  • 50 г крохмалю.

Крем:

  • 300 г масла
  • 250 г згущеного молока,
  • 10 г розчинної кави,
  • 10 мл горілки

Глазур:

  • 100 г шоколаду,
  • 15 мл молока.

Процес приготування (відео):