Бісквіт:
- 3 яйця
- 1/3 скл. цукру
- 1/2 скл. борошна
- 2 ст. л крохмалю
Яблучна маса:
- 3 зелених желе (аґрус)
- 0,5 літра окропу
- 5 великих яблук
- половина великого лимона
Вершкова маса:
- 400 мл вершків 30%
- 2 столові ложки цукрової пудри
- 2 чайні ложки желатину
Процес приготування:
- Для бісквіта. Яєчні білки збити з дрібкою солі до стійких піків. Потім поступово додайте цукор, весь час збиваючи, по одному додайте жовтки. Просійте борошно і перемішайте його дерев’яною ложкою. Вилийте тісто на деко, застелене папером для випічки ( 24 х 29 см). Поставте бісквіт у розігріту до 170 ° С духовку і випікайте близько 20 хвилин.
- Желе розчинити в окропі, перемішати до повного розчинення і залишити до охолодження. Яблука почистити і натерти на грубій терці, збризкуючи лимонним соком, щоб не потемніли. Додайте до яблук желе і вимішайте.
- Бісквіт охолодіть і залиште в формі, викладіть на нього яблучну масу і відправте в холодильник до застигання.
- Вершки збийте з пудрою. Желатин замочіть в 1/4 склянки холодної води. Потім нагрійте желатин у мікрохвильовій печі, щоб розчинити. Холодний, але рідкий желатин додати до вершкового крему і добре перемішати. Викладіть зверху на яблучну масу і полийте розтопленим шоколадом.
Смачного!