Пляцок “Зелене яблуко” — новий рецепт з польського сайту

Бісквіт:

  • 3 яйця
  • 1/3 скл. цукру
  • 1/2 скл. борошна
  • 2 ст. л крохмалю

Яблучна маса:

  • 3 зелених желе (аґрус)
  • 0,5 літра окропу
  • 5 великих яблук
  • половина великого лимона

Вершкова маса:

  • 400 мл вершків 30%
  • 2 столові ложки цукрової пудри
  • 2 чайні ложки желатину

Процес приготування:

  1. Для бісквіта. Яєчні білки збити з дрібкою солі до стійких піків. Потім поступово додайте цукор, весь час збиваючи, по одному додайте жовтки. Просійте борошно і перемішайте його дерев’яною ложкою. Вилийте тісто на деко, застелене папером для випічки ( 24 х 29 см). Поставте бісквіт у розігріту до 170 ° С духовку і випікайте близько 20 хвилин.
  2. Желе розчинити в окропі, перемішати до повного розчинення і залишити до охолодження. Яблука почистити і натерти на грубій терці, збризкуючи лимонним соком, щоб не потемніли. Додайте до яблук желе і вимішайте.
  3. Бісквіт охолодіть і залиште в формі, викладіть на нього яблучну масу і відправте в холодильник до застигання.
  4. Вершки збийте з пудрою. Желатин замочіть в 1/4 склянки холодної води. Потім нагрійте желатин у мікрохвильовій печі, щоб розчинити. Холодний, але рідкий желатин додати до вершкового крему і добре перемішати. Викладіть зверху на яблучну масу і полийте розтопленим шоколадом.

Смачного!

Пляцок "Зелене яблуко" — новий рецепт з польського сайту
Пляцок “Зелене яблуко” — новий рецепт з польського сайту