Мариновані огірки по цьому рецепту мають гостренький смак. По цьому рецепту готую вже більше, як 20 років. А головне ще і те, що їх не треба стерилізувати, а зберігаються дуже добре. Огірки смачні та хрумкі!
Маринад на 3 літрову банку:
- Вода – 1,5 л
- Оцет – 150 мл
- Цукор – 4 столові ложки (рівні)
- Сіль – 4 столові ложки (рівні)
На дно банки:
- Гірчиця горошком – 1,5 чайної ложки
- Перець чорний горошок – 6
- Перець духмяний горошок – 3
- Лавровий лист -3
- Морква – 1
- Цибуля – 1
- Зелень кропу і петрушки
Банки та кришки стерилізовані.
Процес приготування (відео):