По цьому рецепту готую вже більше 20 років. Мариновані огірки з морквою, цибулею і зернами гірчиці

По цьому рецепту готую вже більше 20 років. Мариновані огірки з морквою, цибулею і зернами гірчиці
По цьому рецепту готую вже більше 20 років. Мариновані огірки з морквою, цибулею і зернами гірчиці

Мариновані огірки по цьому рецепту мають гостренький смак. По цьому рецепту готую вже більше, як 20 років. А головне ще і те, що їх не треба стерилізувати, а зберігаються дуже добре. Огірки смачні та хрумкі!

Маринад на 3 літрову банку:

  • Вода – 1,5 л
  • Оцет – 150 мл
  • Цукор – 4 столові ложки (рівні)
  • Сіль – 4 столові ложки (рівні)

На дно банки:

  • Гірчиця горошком – 1,5 чайної ложки
  • Перець чорний горошок – 6
  • Перець духмяний горошок – 3
  • Лавровий лист -3
  • Морква – 1
  • Цибуля – 1
  • Зелень кропу і петрушки

Банки та кришки стерилізовані.

Процес приготування (відео):