Польський рецепт чудового торта, який буквально тане в роті, а готується з простих продуктів

Польський рецепт чудового торта, який буквально тане в роті, а готується з простих продуктів
Польський рецепт чудового торта, який буквально тане в роті, а готується з простих продуктів

Інгредієнти для тіста:

  • 150 г борошна;
  • 100 мл води;
  • 100 мл молока;
  • 80 г вершкового масла;
  • 4 яйця;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 1/2 ч. л. солі.

Інгредієнти для крему:

  • 500 мл молока;
  • 150 г цукру
  • 100 г борошна;
  • 2 яйця;
  • 180 г вершкового масла

Приготування:

1. Приготування тіста: помістити в каструлю 80 г вершкового масла та розтопити його на середньому вогні.  До цієї каструлі ще слід додати молоко, воду та все ретельно перемішати. Додаємо ще 0,5 ст. л. солі. В окрему посудину просіюємо борошно разом з розпушувачем. Суміш на вогні має закипіти, і після цього всипати сюди борошно й перемішати.

2. Тепер замішайте тісто в каструлі. Вона повинне бути густим та заварним. Найкраще перемішувати лопаткою. Коли тісто стане однорідним, зніміть з вогню й залишіть остигати.

3. Коли суміш охолоне, сюди ще слід додати 4 яйця й все перемішати до утворення тягучої маси.

4. Отриману суміш слід поділити на дві половини. Візьміть дві однакові форми для випічки, застеліть пергаментом й викладіть два коржі. Випікати при 200 градусах протягом 20 хвилин.

5. Вийміть коржі й залиште остигати.

6. Тепер приступаємо до приготування заварного крему: потрібно змішати молоко, цукор, яйця та борошно за допомогою вінчика. Помістити на вогонь й варити до закипання. Потім зачекати ще 3 хвилини, й зняти з плити. Залишити остигати.

7. Вершкове масло слід  трохи розм’якшити і збити його міксером разом з холодним кремом. Крем додавати в масло порційно, по 1 ст. л.

8. На один корж розподіліть весь крем.

9. А зверху накрийте другим коржем й помістіть випічку в холодильник хоча б на 1 годину. Смачного!

Джерело