Помідори без розсолу у власному соку з часником

Мариновані томати люблю, ціную і готую кожен рік. З усіх закруток саме вони йдуть першими. Особливо популярні в нашій родині помідори у власному соку з часником. Ніякого розсолу, тільки базовий набір інгредієнтів. Овоч маринується тільки у виділеному соку, від чого виходить шалено смачним.

Приготування займає мінімум часу. Якщо ви вирішили збільшити кількість томатів, то стежте за пропорцією інших продуктів. Рецепт розрахований на 3 літрові банки. Вибирайте тверді та м’ясисті помідори, щоб вони зберегли форму.

Інгредієнти:

  • Помідори 2 кг
  • Цукор 3 ст.л.
  • Часник 6 зуб.
  • Сіль 3 ч.л.
  • Оцет 3 ст.л.

Приготування

Покладіть помідори в глибоку миску, залийте окропом і залиште на 4 хвилини.

Очистіть томати від шкірки, видаліть ніжки і розріжте на чотири частини. Розкладіть по чистим літровим банкам.

У кожну банку додайте 1 ч.л. солі, по 1 ст.л. цукру і оцту і 2 зубчики часнику, нарізаного пластинками.

Простерилізуйте банки в каструлі з водою (15 хвилин з моменту закипання), потім закрийте кришками, переверніть і накрийте теплою тканиною до охолодження.

Зберігати закрутки помідорів краще в темному прохолодному місці, але можна і при кімнатній температурі. Ароматні томати відмінно підійдуть для салатів або як закуска. Готуйте з запасом, тому що половину з’їдять в перший же день).