Помідори бочкові. Квашені помідори натуральним способом, без оцту!

Помідори бочкові. Квашені помідори натуральним способом, без оцту!
Помідори бочкові. Квашені помідори натуральним способом, без оцту!

Інгредієнти:

  • помідори;
  • гострий перець;
  • часник;
  • сіль, 70 г на 1 л холодної води;
  • зелень.

Процес приготування:

  1. Розрахунок солі робіть уважно, це найголовніше в цьому рецепті. Все беріть в будь-якій кількості, але сіль правильно відміряйте.
  2. Розчиняємо сіль в холодній воді.
  3. У посуд (пластикове відро) кладемо шматочки гострого перцю, зубчики часнику, зелень і різне листя, парасольки кропу, коріандр насінням та інші спеції, які завжди додаєте в маринад.
  4. Укладаємо чисті помідори.
  5. Заливаємо солоною водою, накриваємо і зверху ставимо вантаж.
  6. Ми залишаємо відро при кімнатній температурі на 2 тижні для квашення.
  7. Періодично прибирайте цвіль, яка з’являється в процесі бродіння.
  8. Цвіль легко забирається, якщо накрити помідори чистою марлею. Виймаємо її, прополіскуємо і повертаємо назад.
  9. Коли помідори будуть готові, можна переставити в холодний підвал або в холодильник, де вони будуть довго зберігатися.

Помідори я подаю до запеченого м’яса, риби, до картопляного пюре і копченого сала. Смачного!

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!