
Інгредієнти:
- помідори;
- зелень, часник;
- перець духмяний – по 3 шт. в банку;
- гірчиця в зернах – по 1 ч.л. в банку;
- вода – близько 500 мл;
- сіль – 1 ч.л.;
- цукор – 2 ст.л. в банку;
- оцет 9% – по 1 ст.л. в банку.
Процес приготування:
- Помідори вибирайте середнього розміру, з твердою шкіркою.
- Часник беріть (собі) до смаку, ріжемо соломкою, зелень – кріп і петрушку дрібно ріжемо.
- Помідори промиваємо і робимо дірочки зубочисткою і вставляємо по шматочку часнику.
- У чисті банки кладемо гірчицю, перець, помідори, зелень.
- Заливаємо окропом, накриваємо кришками і залишаємо на 15 хвилин.
- Воду зливаємо в каструлю, додаємо сіль і цукор, варимо до кипіння і вливаємо оцет, кип’ятимо і знімаємо з плити.
- У кожну банку вливаємо маринад, закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до охолодження.