Помідори взимку більше НЕ КУПУЮ! 5 кращих способів заготівлі помідорів НА ЗИМУ

Помідори на зиму. Мої улюблені 5 рецептів.

РЕЦЕПТИ:

-1- Мариновані помідори з цибулею

На 2 літрових банки:

  • Помідори чері – 800 г
  • Цибуля (дрібна) – 800 г
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Кріп, петрушка
  • Перець духмяний (горошком) – 10 шт.
  • Перець чорний (горошком) – 20 шт.
  •  Коріандр (горошком) – 20 шт.
  • Часник – 4-6 зуб.

Для маринаду:

  • Вода – 1 л
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Оцет 9% – 50 мл
  • Лавровий лист – 2 шт.

-2- Помідори без солі, оцту і спецій

  • Помідори
  • Вода кип’ячена

-3- Томатний сік на зиму

  • Помідори – 4 кг
  • Перець болгарський – 500 г
  • Лавровий лист (середнього розміру) – 3 шт.
  • Сіль – 3 ч.л. (Без гірки)

*** З цієї кількості виходить 3 л готового соку

-4- Мариновані смажені помідори

З розрахунку на одну літрову банку:

  • Помідори
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л. (З гіркою)
  • Оцет 9% – 3 ст.л.
  • Олія (для смаження)

-5- Сушені помідори

З розрахунку на 2 банки по 350 мл:

  • Помідори ~ 3,5 кг
  • Часник – 2 зуб.
  • Оливкова олія – ​​30 мл + 190 мл
  • Олія соняшникова ~ 160 мл
  • Гвоздика – 2-4 шт.
  • Перець горошком – 10-15 шт.
  • Орегано
  • Майоран
  • Сіль

Процес приготування (відео):