Помідори на зиму. Мої улюблені 5 рецептів.
РЕЦЕПТИ:
-1- Мариновані помідори з цибулею
На 2 літрових банки:
- Помідори чері – 800 г
- Цибуля (дрібна) – 800 г
- Перець солодкий – 1 шт.
- Кріп, петрушка
- Перець духмяний (горошком) – 10 шт.
- Перець чорний (горошком) – 20 шт.
- Коріандр (горошком) – 20 шт.
- Часник – 4-6 зуб.
Для маринаду:
- Вода – 1 л
- Сіль – 2 ст.л.
- Цукор – 2 ст.л.
- Оцет 9% – 50 мл
- Лавровий лист – 2 шт.
-2- Помідори без солі, оцту і спецій
- Помідори
- Вода кип’ячена
-3- Томатний сік на зиму
- Помідори – 4 кг
- Перець болгарський – 500 г
- Лавровий лист (середнього розміру) – 3 шт.
- Сіль – 3 ч.л. (Без гірки)
*** З цієї кількості виходить 3 л готового соку
-4- Мариновані смажені помідори
З розрахунку на одну літрову банку:
- Помідори
- Часник – 2-3 зуб.
- Цукор – 3 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л. (З гіркою)
- Оцет 9% – 3 ст.л.
- Олія (для смаження)
-5- Сушені помідори
З розрахунку на 2 банки по 350 мл:
- Помідори ~ 3,5 кг
- Часник – 2 зуб.
- Оливкова олія – 30 мл + 190 мл
- Олія соняшникова ~ 160 мл
- Гвоздика – 2-4 шт.
- Перець горошком – 10-15 шт.
- Орегано
- Майоран
- Сіль