Помідори взимку не купую! Густий, домашній томатний соус на зиму за 1 годину!

Помідори взимку не купую! Густий, домашній томатний соус на зиму за 1 годину!
Помідори взимку не купую! Густий, домашній томатний соус на зиму за 1 годину!

Томатна паста на зиму виходить густа, домашня і вариться не більше години. Спробуйте і Ви!

Нам потрібно:

  • помідори – 7 кг
  • болгарський перець – 6 шт.
  • сіль – за смаком

Овочі помити та очистити. Пропустити перець та помідори через м’ясорубку. Перекласти пюре у дві невеликі каструлі і додати по ложці солі. Добре перемішати. Поставити на газ і довести до кипіння.

Як тільки закипить, зробити менший вогонь і зверху на каструлю покласти сито з маленькими отворами. У ситі буде збиратися піна та рідина, її потрібно зібрати ложкою чи черпаком. Це треба робити для того, щоб томат вийшов густий.

Варити томат 40 хвилин, періодично помішуючи. Після цього перебийте томат блендером. на маленькому вогні томат слід поварити ще 10-15 хвилин. Зберігати його можна у стерилізованих банках або ж охолодити та розкласти томат у невеликі пакети і заморозити.