Помідори, які обожнюють всі мої родичі. П’ятий рік готую з цим маринадом: ділюся рецептом

Помідори, які обожнюють всі мої родичі. П'ятий рік готую з цим маринадом: ділюся рецептом
Помідори, які обожнюють всі мої родичі. П'ятий рік готую з цим маринадом: ділюся рецептом

На трилітрову банку:

  • 1 ст.л. солі (30 г)
  • 2 ст.л. цукру (50 г)
  • 1 ст.л. оцтової кислоти 70%
  • помідори
  • солодкий перець
  • цибуля
  • часник
  • селера
  • перець горошком

Процес приготування:

  1. Стерилізуємо банки.
  2. Селеру я заливаю холодною водою і залишаю на 15 хвилин, потім добре промиваю під краном. Помідори ми зазвичай купуємо ящиками, я вибираю помідори без пошкоджень і більш щільні. Добре промиваю їх під краном.
  3. Також в банку я буду кидати цибулю, солодкий перець, часник, це все теж потрібно добре помити.
  4. На дно банки кидаю гілочку селери, 10-15 горошин чорного перцю, пару шматочків солодкого перцю, п’ять зубчиків часнику, половину середньої цибулини, цибулю я нарізаю кружальцями.
  5. Наповнюю банку помідорами (до половини), нічого не притискаю. Потім додаю ще солодкий перець і цибулю, і наповнюю всю банку помідорами. Заливаю окропом помідори (намагайтеся наливати окріп не в одне місце, а так щоб окріп розтікався всюди) банку накриваю кришкою і залишаю на 20 хвилин, потім зливаю воду, знову доводжу до кипіння.
  6. Поки вода закипає, я в кожну банку насипаю столову ложку солі, дві столові ложки цукру і вливаю одну столову ложку оцтової кислоти. Заливаю помідори вдруге, накриваю кришкою і закручую. Кришки я просто кидаю в киплячу воду і вимикаю плиту.
  7. Після закручування акуратно перевертаю банку і дивлюся, щоб вода ніде не протікала.
  8. Банки перевертаю і вкутую до повного охолодження.
Помідори, які обожнюють всі мої родичі. П'ятий рік готую з цим маринадом: ділюся рецептом
Помідори, які обожнюють всі мої родичі. П’ятий рік готую з цим маринадом: ділюся рецептом

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!