fbpx

Пончики на кефірі за 15 хвилин. Рецепт пригодиться, збережіть собі!

Пончики на кефірі за 15 хвилин. Рецепт пригодиться, збережіть собі!
Пончики на кефірі за 15 хвилин. Рецепт пригодиться, збережіть собі!

Раніше, ми ділилися рецептом сирних пончиків. Сьогодні розповімо, як приготувати пончики на кефірі.

Інгредієнти:

  • Кефір – 200 мл
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Вершкове масло – 50 г
  • Борошно пшеничне – 400-450 г
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Рослинна олія рафінована – для смаження

Як приготувати пончики на кефірі:

1. Підготуйте продукти для пончиків. Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно було теплим. Змішайте масло з яйцем і цукром до однорідного стану.

2. Додайте кефір, перемішайте знову.

3. Всипте борошно, змішане з ваніліном і розпушувачем. Замісити тісто. Не варто тісто робити занадто твердим, інакше пончики будуть жорсткими. Як тільки тісто перестало липнути до рук, значить, що муки достатньо.

4. Присипте стіл борошном. Відразу поставте сковорідку з олією нагріватися. Тісто розкачати завтовшки приблизно в 1 см. За допомогою двох склянок різного діаметру зробіть пампушки.

5. У гарячу олію викладайте пончики, підсмажте їх з двох боків до рум’яного кольору.

6. Готові пончики зніміть зі сковороди, паперовими серветками видаліть надлишки жиру. Остудіть пончики, і можна подавати до столу. Смачного!