Рецепт смачного і простого сметанника з ніжним кремом.
Інгредієнти:
- масло вершкове, 100 г;
- згущене молоко, 1 банка;
- яйця, 2 шт;
- сіль, чверть ч.л;
- сода, 1 ч.л.;
- какао, 1.5 ст.л.;
- борошно, 140 г.
Для приготування крему :
- сметана, 600 г;
- пудра цукрова, 2 ст.л.;
- загущувач для сметани, 1 пачка.
Для глазурі :
- шоколад, 100 г;
- молоко, 40 мл.
Для просочення:
- вода, 80 мл;
- згущене молоко, 80 мл.
Процес приготування:
- Розм’якшене вершкове масло змішуємо з яйцями і сіллю, збиваємо.
- Частинами вводимо згущене молоко і збиваємо.
- Додаємо соду, погашену оцтом.
- Борошно просіваємо і змішуємо з основою.
- Ділимо тісто на 2 частини і одну змішуємо з какао.
- Форму для запікання застеляємо пергаментом і виливаємо тісто.
- Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо обидва коржі по 15 – 20 хвилин, перевіряємо готовність.
- Сметану збиваємо з пудрою до пишної маси, додаємо загущувач.
- Для просочення змішуємо окріп зі згущеним молоком, перемішуємо.
- Для глазурі розтоплюємо шоколад в молоці, перемішуємо до однорідності.
- Кожен корж ріжемо на 2 частини і формуємо торт, просочуючи коржі, змащуючи їх кремом.
- Поливаємо глазур’ю і ставимо в холодильник на кілька годин.
Смачного!