Повар із села ділиться секретом! Голубці з рисом та м’ясом — я ще таких смачних не їла!

Кухарка з села ділиться секретом! Голубці з рисом та м’ясом — я ще таких смачних не їла!
Кухарка з села ділиться секретом! Голубці з рисом та м’ясом — я ще таких смачних не їла!

Це рецепт класичних голубців з м’ясом та рисом. Але в них є один маленький секрет, яким поділилася повар зі стажем.

До начинки потрібно додати сметани та томатної пасти, тоді голубці будуть ще смачнішими та ніжнішими, адже вони добре просочаться цими інгредієнтами з середини.

Ну і звичайно сметанково-томатна підлива, якою поливають голубці, коли подають на стіл, доповнить святкову страву і смаком і виглядом.

Інгредієнти:

  • капуста білокачанна – 1 кг
  • помідори – 3 шт.
  • лавровий лист – 3 шт.
  • олія – 1 столова ложка
  • вода – 1 л
  • сіль – 1 столова ложка

М’ясна начинка для голубців:

  • рис – 1 склянка
  • цибуля – 3 шт.
  • морква – 1 шт.
  • свинний фарш – 800 г
  • томатна паста – 1 столова ложка
  • сметана – 2 столові ложки
  • кріп – 10 г
  • сіль – 1 чайна ложка
  • мелений чорний перець – 1 дрібка

Підлива для голубців:

  • цибуля – 1 шт.
  • олія – 2 столові ложки
  • бульйон чи вода – 150 мл
  • томатна паста – 1 столова ложка
  • сметана – 3 столові ложки

Процес приготування:

  1. Підготуємо капусту. З капусти знімаємо верхні листки та вирізаємо качан. Проварюємо в киплячій воді, щоб листки пропарилися і відставали один від одного. Капусту у воді періодично перекручуємо, щоб вода потрапила між листки.  
  2. Розділяємо на листки. Коли качан капусти проварився, поступово знімаємо листки і складаємо на одну купку, чи в окрему посудину.
  3. Відрізаємо хрящі. На листках капусти відрізаємо частину хряща, там де жилка на листку товстіша. Капустяні відходи складаємо на дно каструлі, де будуть варитися голубці.
  4. Запарюємо рис. Склянку рису заливаємо гарячою водою та залишаємо, щоб він запарився і трохи розбух.
  5. Підготуємо цибулю. Ріжемо дрібно три цибулини і кидаємо її на пательню. Цибулю тушкуємо на маленькому вогні, щоб вона була в результаті м’яка.
  6. Підготуємо моркву. Чистимо моркву від шкірки та натираємо на середній тертці.
  7. Робимо начинку для голубців. До фаршу додаємо смажену цибулю, запарений рис та натерту моркву.
  8. Підсолюємо та не забуваємо помолоти чорного перцю для запаху та присмаку. 
  9. Додаємо томатну пасту та кілька ложок сметани. Можна ще додати кропу. Все добре вимішуємо.
  10. Коли фарш і листки капусти готові, крутимо голубці. Великі листки капусти розділяємо на дві частини. Беремо ложку фаршу і кладемо на листок і створюємо циліндричний голубець. Менші листки вже можна не розділяти. Кладемо голубці щільненько один біля одного. 
  11. Поміж голубців, в кожний ряд, хаотично кладемо порізані помідори та кладемо по лавровому листку.
  12. Зверху голубці поливаємо олією.
  13. На літр води даємо неповну столову ложку солі і розбавляємо. Воду можна вже брати теплу чи навіть гарячу. Заливаємо так, щоб покрити голубці.
  14. Ставимо голубці на газ, накриваємо листками капусти, якщо такі залишилися, якщо ж ні, то можемо просто взяти меншу кришку і покласти зверху. Та готуємо на маленькому вогні до години.
  15. Готуємо підливу. Дрібно нарізану цибулю обсмажуємо на олії до золотистого кольору. Додаємо 150 мілілітрів м’ясного бульйону, якщо немає, то просто води.
  16. Далі додаємо ложку томатної пасти та кілька ложок сметани.Все розмішуємо, солимо та доводимо до кипіння. В кінці додаємо трошки улюбленої зелені.
  17. Коли голубці готові, накидаємо їх на тарілку і поливаємо тільки приготовленою підливою.

Смачного!

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!