Повітряний манник на кефірі з ягодами “4 склянки” (поділилася рецептом з подругою, тепер завжди так готує)

Повітряний манник на кефірі з ягодами "4 склянки" (поділилася рецептом з подругою, тепер завжди так готує)
Повітряний манник на кефірі з ягодами "4 склянки" (поділилася рецептом з подругою, тепер завжди так готує)

Інгредієнти (форма 23 см):

  • Смородина чорна  – 200 г
  • Кефір – 1 склянка (250 мл)
  • Борошно пшеничне – 1 склянка (130 г)
  • Манна крупа – 1 склянка (170 г)
  • Цукор – 1 склянка (200 г)
  • Яйця – 2 штуки
  • Олія – 1 чайна ложка
  • Розпушувач – 10 г
  • Кухонна сіль – дрібка
  • Ванільний цукор – 8 г

Процес приготування:

  1. Змішуємо по склянці кефіру і манки, перемішуємо до однорідності. Манній крупі потрібно дати набухнути, залишимо миску на годину при кімнатній температурі.
  2. Рекомендую зробити це заздалегідь – наприклад, ввечері і залишити все в холодильнику до ранку. Кефір перед додаванням в тісто має бути не холодний.
  3. Коли манка розбухне в кефірі, в окремому посуді змішуємо яйця, дрібку солі, склянку цукрового піску і пакетик ванільного цукру.
  4. Збиваємо все міксером на високих оборотах до пишності і збільшення в об’ємі – хвилин 7, щоб цукор частково розчинився.
  5. Після цього перекладаємо до яєчної маси суміш манки і кефіру. Перемішуємо все.
  6. Змішуємо склянку борошна з розпушувачем тіста. Просіваємо все до решти інгредієнтів.
  7. Швидко все перемішуємо вінчиком, щоб не залишилося грудочок. Тісто готове!
  8. Беремо форму для випічки, змащуємо олією. Переливаємо тісто.
  9. Зверху рівномірно викладаємо ягідки (200 грамів).
  10. Випікаємо в духовці, попередньо розігріту до 180 градусів, протягом 40 хвилин, без конвекції.
  11. Злегка охолоджуємо, знімаємо форму для випічки, і за бажанням посипаємо зверху цукровою пудрою.

Смачного!

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!