
Повітряний десерт з сиру, який просто тане в роті! Без борошна, без масла з мінімальною кількістю цукру. Зараз готую собі постійно на сніданок до чаю.
РЕЦЕПТ:
Діаметр форми 21 см
- Сир – 600 г
- Йогурт густий або сметана – 250 г + 70 г (щоб змастити зверху)
- Яйця – 4 шт.
- Цукор – 90 г (виходить не дуже солодко)
- Ванільний цукор – 20 г
- Крохмаль – 30 г
- Малина – 250-300 г
- Сіль – дрібка
Процес приготування:
- Сир, йогурт, крохмаль і жовтки перебити блендером до однорідності.
- Білки збити міксером з цукром, ванільним цукром і дрібкою солі до стійких піків. Залежно від потужності міксера доведеться збивати хвилин 10-12. Якщо любите солодке, то кількість цукру можна збільшити. Потім можна зверху просто полити медом, так виходить корисніше.
- Ввести невеликими порціями збиті білки до сирної маси. Перемішати акуратними рухами зверху вниз, намагаючись максимально зберегти легкість маси.
- Дно і боки форми вистелити пергаментом, перекласти сирну масу в форму. Випікати в заздалегідь прогрітій до 160 градусів духовці 45-50 хвилин. При випіканні запіканка підніметься і можуть з’явиться тріщини. При охолодженні вона знову опуститься і тріщинки стануть менш помітними.
- Дати запіканці охолонути в формі, тільки потім дістати з форми. Верх змастити йогуртом і прикрасити малиною.
Смачного!