
Цей тортик готується дуже швидко. А результат приємно здивує. Ніжний крем додає цікавих смакових ноток. Рецепт дуже простий, тому зберігайте, згодиться!
Для кондитерської крихти:
- 250 г борошна;
- 150 г вершкового масла;
- 80 г цукру.
Для крему:
- 500 мл збитих вершків;
- 2 яйця;
- 150 г цукру;
- 2 ст. л. борошна;
- ванільний ароматизатор.
Як готувати:
- Ретельно перетираємо цукор, борошно і масло.
- Викладаємо крихту на гарячу сковорідку, готуємо кілька хвилин, до карамельного кольору.
- Постійно помішуємо.
- Для крему яйця збиваємо з цукром.
- Додаємо вершки, добре перемішуємо.
- Доводимо масу на невеликому вогні до кипіння, постійно помішуємо.
- Коли закипить, готуйте ще 2 хвилини.
- Збиваємо вершкове масло, додаємо по ложці остиглу масу.
- Збираємо торт: на дно форми викладаємо шар крихти, трошки приминаємо.
- Змащуємо кремом.
- Робимо 3-4 шари.
- Дайте тортику настоятися кілька годин у холодильнику.
Виходить смачно, а головне – просто і без зайвих зусиль. І виглядає тортик досить ефектно. Вдалий рецепт, коли не хочеться випікати коржі.