Без духовки! Дешевий та смачний тортик без випічки

Цей тортик готується дуже швидко.  А результат приємно здивує. Ніжний крем додає цікавих смакових ноток. Рецепт дуже простий, тому зберігайте, згодиться!

Для кондитерської крихти:

  • 250 г борошна;
  • 150 г вершкового масла;
  • 80 г цукру.

 Для крему:

  • 500 мл збитих вершків;
  • 2 яйця;
  • 150 г цукру;
  • 2 ст. л. борошна;
  • ванільний ароматизатор.

Як готувати:

  1. Ретельно перетираємо цукор, борошно і масло.
  2. Викладаємо крихту на гарячу сковорідку, готуємо кілька хвилин, до карамельного кольору.
  3. Постійно помішуємо.
  4. Для крему яйця збиваємо з цукром.
  5. Додаємо вершки, добре перемішуємо.
  6. Доводимо масу на невеликому вогні до кипіння, постійно помішуємо.
  7. Коли закипить, готуйте ще 2 хвилини.
  8. Збиваємо вершкове масло, додаємо по ложці остиглу масу.
  9. Збираємо торт: на дно форми викладаємо шар крихти, трошки приминаємо.
  10. Змащуємо кремом.
  11. Робимо 3-4 шари.
  12. Дайте тортику настоятися кілька годин у холодильнику.

Виходить смачно, а головне – просто і без зайвих зусиль.  І виглядає тортик досить ефектно. Вдалий рецепт, коли не хочеться випікати коржі.