
Повітряне м’яке тісто і багато ситної начинки – від таких пиріжків просто не відірватися! Готуйте їх з будь-якими начинками.
Складові:
- 250 мл кефіру
- 120 мл соняшникової олії
- 1 ч. л. солі
- 2 ч. л. цукру
- 400 г борошна
- 10 г розпушувача
- один яєчний жовток і 1 ст. л. молока для змащування пиріжків
Для начинки:
- Яйця – 5 шт.
- Цибуля зелена – невеликий пучок
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
- Борошно просіяти і змішати з розпушувачем.
- Кефір з’єднати з цукром, сіллю. Влити олію. Перемішати.
- У кефірну суміш поступово додати сухі інгредієнти. Замісити тісто. Потім накрити харчовою плівкою і залишити на 30 хвилин при кімнатній температурі.
- Тим часом можна підготувати начинку. Сформувати пиріжки.
- Випікати в духовці, розігрітій до 180 градусів, 25-27 хвилин. Вихід – 14 шт.