Прості пиріжки на кефірі: рецепт пухкого тіста без дріжджів. Готувати з будь-якою начинкою

Прості пиріжки на кефірі: рецепт пухкого тіста без дріжджів. Готувати з будь-якою начинкою
Прості пиріжки на кефірі: рецепт пухкого тіста без дріжджів. Готувати з будь-якою начинкою

Повітряне м’яке тісто і багато ситної начинки – від таких пиріжків просто не відірватися! Готуйте їх з будь-якими начинками.

Складові:

  • 250 мл кефіру
  • 120 мл соняшникової олії
  • 1 ч. л. солі
  • 2 ч. л. цукру
  • 400 г борошна
  • 10 г розпушувача
  • один яєчний жовток і 1 ст. л. молока для змащування пиріжків

Для начинки:

  • Яйця – 5 шт.
  • Цибуля зелена – невеликий пучок
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування: 

  1. Борошно просіяти і змішати з розпушувачем.
  2. Кефір з’єднати з цукром, сіллю. Влити олію. Перемішати.
  3. У кефірну суміш поступово додати сухі інгредієнти. Замісити тісто. Потім накрити харчовою плівкою і залишити на 30 хвилин при кімнатній температурі.
  4. Тим часом можна підготувати начинку. Сформувати пиріжки.
  5. Випікати в духовці, розігрітій до 180 градусів, 25-27 хвилин. Вихід – 14 шт.