Простіше простого, печиво з начинкою. Готую з варенням, або “ірискою”!

Простіше простого, печиво з начинкою. Готую з варенням, або "ірискою"
Простіше простого, печиво з начинкою. Готую з варенням, або "ірискою"

Дуже оригінальне і красиве печиво з незвичайною формою. Готується дуже просто! Можна зробити на святковий стіл, або просто спекти до чаю.

Інгредієнти:

  • сметана, 130 г;
  • цукор, 40 г;
  • масло вершкове охолоджене, 110 г;
  • жовток, 1 шт.;
  • борошно, близько 350 г;
  • розпушувач, 1 ч.л.;
  • куркума (для кольору);
  • по дрібці – сіль і ванілін;
  • джем, або варення на смак.

Процес приготування:

  1. Змішуємо просіяне борошно з сіллю і цукром, ваніліном і розпушувачем, куркумою.
  2. Масло вершкове додаємо в масу і перетираємо до стану крихти.
  3. Додаємо сметану і жовток, вимішуємо м’яке тісто.
  4. Кладемо тісто в пакет і відправляємо його в холодильник на 40 хвилин.
  5. Ріжемо тісто на 15 шматочків.
  6. Стіл присипаємо борошном.
  7. Кожен шматочок тіста розгортаємо в коржик, товщиною 4 мм, робимо з однієї сторони надріз, викладаємо начинку і загортаємо в конус (з надрізом це дуже просто).
  8. Деко застилає пергаментом і викладаємо печиво.
  9. Ставимо деко в холодильник на 10 хвилин – при випічці конуси будуть добре тримати форму.

Для начинки вибирайте густе варення, сухофрукти з маком, або згущене молоко.

Випікаємо при 180 градусах близько 10 – 15 хвилин до рум’яності.

За бажанням, остигле печиво ви можете ще посипати цукровою пудрою.

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!