Дуже оригінальне і красиве печиво з незвичайною формою. Готується дуже просто! Можна зробити на святковий стіл, або просто спекти до чаю.
Інгредієнти:
- сметана, 130 г;
- цукор, 40 г;
- масло вершкове охолоджене, 110 г;
- жовток, 1 шт.;
- борошно, близько 350 г;
- розпушувач, 1 ч.л.;
- куркума (для кольору);
- по дрібці – сіль і ванілін;
- джем, або варення на смак.
Процес приготування:
- Змішуємо просіяне борошно з сіллю і цукром, ваніліном і розпушувачем, куркумою.
- Масло вершкове додаємо в масу і перетираємо до стану крихти.
- Додаємо сметану і жовток, вимішуємо м’яке тісто.
- Кладемо тісто в пакет і відправляємо його в холодильник на 40 хвилин.
- Ріжемо тісто на 15 шматочків.
- Стіл присипаємо борошном.
- Кожен шматочок тіста розгортаємо в коржик, товщиною 4 мм, робимо з однієї сторони надріз, викладаємо начинку і загортаємо в конус (з надрізом це дуже просто).
- Деко застилає пергаментом і викладаємо печиво.
- Ставимо деко в холодильник на 10 хвилин – при випічці конуси будуть добре тримати форму.
Для начинки вибирайте густе варення, сухофрукти з маком, або згущене молоко.
Випікаємо при 180 градусах близько 10 – 15 хвилин до рум’яності.
За бажанням, остигле печиво ви можете ще посипати цукровою пудрою.