Простіше рецепту не знаю! Огірки як бочкові на зиму, холодний спосіб: повторюю кожен рік

Простіше рецепту не знаю! Огірки як бочкові на зиму, холодний спосіб: повторюю кожен рік
Простіше рецепту не знаю! Огірки як бочкові на зиму, холодний спосіб: повторюю кожен рік

Інгредієнти:

  • огірки – 1,8 кг
  • вода – 1,4 л
  • сіль – 100 г
  • кріп свіжий і парасольки, корінь хрону, листя вишні та смородини
  • перець гострий
  • перець духмяний – 4 шт.
  • часник – 4 зубчики.

Процес приготування:

  1. Краще закривати овочі в банках по 3 л – так вони будуть добре бродити.
  2. Огірки промиваємо і заливаємо чистою, холодною водою на пару годин.
  3. Листя і зелень промиваємо, корінь хрону миємо і чистимо, часник ріжемо часточками.
  4. У чисті банки розкладаємо зелень і листя, перець, часник і щільно наповнюємо огірками банки.
  5. У банки засипаємо сіль і заливаємо холодною і чистою водою.
  6. Накриваємо банки пластиковими кришками і перевертаємо по кілька разів.
  7. Ми залишаємо в теплому приміщенні на кілька днів. Або ставимо в підвал – тоді процес квашення буде довший, але огірки виходять смачнішими.
  8. Якщо залишаєте в теплому приміщенні, тоді через 3 – 4 дні зливаємо розсіл, кип’ятимо його і заливаємо назад в банки, закочуємо кришками і зберігаємо в коморі або в підвалі.
  9. Ті, що ви залишите в підвалі під пластиковими кришками, будуть природно кваситися і більше з ними нічого робити не потрібно. Через пару тижнів можна пробувати!

 

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!