Простішого рецепта ви не знайдете: найпишніші оладки на кефірі, як пух і без дріжджів

Пишні оладки на кефірі

Інгредієнти:

  • 500 мл кефір від 2,5% жирності
  • 1 яйце
  • Приблизно 430 г борошна
  • Пів чайної ложки солі
  • Одна столова ложка цукру
  • Ванілін за бажанням
  • Пів чайної ложки соди
  • олія і будь-який джем або варення для подачі

Рецепт приготування:

  1. У миску влийте кефір. Він обов’язково повинен бути злегка теплим, інакше оладки не вийдуть такими пишними. Тому кефір підігрійте.
  2. У кефір додайте одне яйце кімнатної температури, сіль, цукор, ванілін за бажанням і перемішайте все виделкою до однорідності.
  3. У кефірну суміш просійте частинами пшеничне борошно. Перемішуйте лопаткою, тісто повинно вийти густим.
  4. Пів столової ложки борошна змішайте з содою. Потім просійте в тісто і добре перемішайте. Додавайте соду тільки перед самим початком смаження оладок. Після цього тісто більше не потрібно перемішувати.
  5. У сковороду влийте олію і розігрійте. Ложкою викладіть тісто. Смажити оладки на середньому вогні до красивої рум’яної скоринки з двох сторін. Готуються вони дуже швидко.

    Щоб прибрати зайву олію, перекладіть готові оладки на паперовий рушник. Смачного!

    Простішого рецепта ви не знайдете: найпишніші оладки на кефірі, як пух і без дріжджів
    Простішого рецепта ви не знайдете: найпишніші оладки на кефірі, як пух і без дріжджів