Пишні оладки на кефірі
Інгредієнти:
- 500 мл кефір від 2,5% жирності
- 1 яйце
- Приблизно 430 г борошна
- Пів чайної ложки солі
- Одна столова ложка цукру
- Ванілін за бажанням
- Пів чайної ложки соди
- олія і будь-який джем або варення для подачі
Рецепт приготування:
- У миску влийте кефір. Він обов’язково повинен бути злегка теплим, інакше оладки не вийдуть такими пишними. Тому кефір підігрійте.
- У кефір додайте одне яйце кімнатної температури, сіль, цукор, ванілін за бажанням і перемішайте все виделкою до однорідності.
- У кефірну суміш просійте частинами пшеничне борошно. Перемішуйте лопаткою, тісто повинно вийти густим.
- Пів столової ложки борошна змішайте з содою. Потім просійте в тісто і добре перемішайте. Додавайте соду тільки перед самим початком смаження оладок. Після цього тісто більше не потрібно перемішувати.
- У сковороду влийте олію і розігрійте. Ложкою викладіть тісто. Смажити оладки на середньому вогні до красивої рум’яної скоринки з двох сторін. Готуються вони дуже швидко.
Щоб прибрати зайву олію, перекладіть готові оладки на паперовий рушник. Смачного!